• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İçişleri Bakanı`ndan seçim güvenliği açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim güvenliği hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Selami Altınok, Yüksek Seçim Kurulu`nun (YSK) sandıkların taşınmasıyla ilgili verdiği kararı değerlendirdi. Bakan Altınok, “Verilen karardan sonra daha öncesinden planladığımız tedbirleri uygulayacağız.” dedi.

Bakan Altınok bir takım temaslarda bulunmak üzere Bursa`ya geldi. Valiliği ziyaret eden Bakan Altınok, ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Her türlü ihtimale karşı alternatifli olarak güvenlik tedbirlerini aldıklarını ifade eden Bakan Altınok, "YSK`nın kararından önce de sonra da herhangi bir problem yaşayacağımızı düşünmüyorduk. Biz biraz daha güvenli bir şekilde ve daha riskin az olduğu bir şekilde seçimleri yapalım arzu etmiştik. Ama YSK`nın kararından önce aldığımız tedbirleri uygulayacağız. Seçim güvenliği noktasında inanıyorum ki Türkiye`nin hiçbir yerinde herhangi bir problem yaşamayacağız.” şeklinde konuştu.

“Gördüğümüz o resmi kesinlikle tasvip etmiyorum”

Gazetecilerin Şırnak'ın Dicle Mahallesi'nde çıkan çatışmada öldüğü öne sürülen ve zırhlı araca bağlanarak yerde sürüklenme görüntülerinin basına yansımasından sonra HDP`nin kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu sorması üzerine Bakan Altınok, "Tabi Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk devletinin gereği neyse bütün insanlarımız ona uymak zorundadır. Gördüğümüz o resmi kesinlikle tasvip etmiyorum. Bunu hiçbir insani İslami ve vicdani sorumluluk taşıyan insanın kabul etmesi mümkün değildir. Hukuken yapılması lazım gelen yanlışı kim yapmışsa gereğini yapacağız, yapıyoruz. Soruşturma başlattık. Müfettiş arkadaşlarımızı gönderdik. Kimin suçu varsa gereğini yapacak.”ifadelerini kullandı.

Bakan Altınok açıklamalardan sonra Bursa İl Emniyet Müdürlüğü`nü ziyareti programına geçti. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir