• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Kızıltepe`deki Suriyeli mülteciler kayıt altına alınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valiliği ile Kızıltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) işbirliğiyle gerçekleştirilen sistemle ilçedeki15 bin civarındaki Suriyeli mülteci, Kızıltepe`deki ÇATOM binasına gelerek kayıtlarını yapıyor.  Kayıt merkezlerinde oluşturulan masalarda Suriyeliler tek tek kayıt altına alınarak yaşam kaliteleri ile ilgili tespitlerde bulunulacak.

Ayrıca kayıt yaptıran Suriyeli vatandaşlara içinde erkek bayan ve çocukların kullanabileceği ihtiyaç bakım malzemelerinin bulunduğu bir çanta hediye edildi.

Kızıltepe ÇATOM Müdürü Leyla Onur Yanar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Mardin Valiliği tarafından başlatılmış olan Sosyal Dışlanmayı Engelleme Programı kapsamında, Suriyeli misafirlerin tespiti için bir kayıt sistemi oluşturuldu. Şu an Valilik ve Kızıltepe ÇATOM işbirliği ile kayıt sistemi yapılıyor. Suriyeli vatandaşların yaşam koşullarının neler olduğu ve hangi sıkıntıları yaşadıklarının tespit edilebilmesi için bu kayıt sistemi oluşturuldu. Bundaki en önemli amaç, Suriyeli mültecilerin yaşam kalitelerinin artırılması, bir kayıt altında toplayıp, gelen yardımları onlara yönlendirilebilme ve aile danışmanlığının verilebileceği bir ortam hazırlamaktır.” ifadelerini kullandı.

Kayıtları Kasım ayı ortasına kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Yanar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kayıt altına alınan mültecilerin evlerine de ziyaretler yapılacaktır. Hanelerinde neler yaşadıklarını görmek ve sıkıntılarını bizzat gözlem altında tutabilmek için ev ziyaretleri de gerçekleştirilecektir. Muhtemelen Kızıltepe`deki sayımımız Kasım`ın ortalarında bitmiş olacaktır. inşallah en kısa zamanda Suriyeli misafirlerimizin tespitini yapıp yaşam kalitelerinin yükseltilmesi için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir