• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kâhta`da `Organik gübre ile tarım` konulu konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'Etkin Su Yönetimi` projesi kapsamında Kâhta Ziraat Odası, Adıyaman Üniversitesi ve Doğa Koruma Merkezinin ortaklaşa yürütmüş olduğu ‘Her Damla Değer Katar` adlı projenin finali Kâhta`da düzenlendi.

Kâhta Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlenen konferansa Adıyaman Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ali Aydın, Kâhta Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İ. Ali Olgunoğlu, Yrd. Doç. Dr. Cavidan Gül, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çelik, Yrd. Doç. Dr. Engin Artar, GapTeyap Adıyaman İl Koordinatörü Bünyamin Aslan, Kâhta İlçe Tarım Müdürü Fahri Can, Doğa Koruma Merkezi Proje Koordinatörü Melike Kuş, Kâhta Sert Kabuklu Meyve Yetiştiriciler Birliği Başkanı M. Sena Yıldırım, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta bir konuşma yapan Doğa Koruma Merkezi Proje Koordinatörü Melike Kuş, Kâhta ilçesinde ‘Etkin Su Yönetimi` projesi ile 30 milyon litre su tasarrufu sağlandığını belirterek, “Her Damla Değer Katar programı kapsamında Doğa Koruma Merkezi tarafından Adıyaman`ın Kâhta İlçesi`nde yürütülen etkin su yönetimi projesi ile 30 milyon litre su tasarrufu sağlandı.” dedi.

Türkiye`nin sulu tarımda dünyada ilk 10 ülke içinde yer aldığını ifade eden Kuş, “Tarımsal üretimde su tasarrufu yapılması ülke kaynaklarının korunması ve gıda güvenliğimiz için önemli bir araç. Ayrıca tarımsal üretimde gereğinden fazla su kullanılması toprak kaybına ve mantar hastalıklarına sebep oluyor.” diye konuştu.

Proje Koordinatörü Kuş, konuşmasının sonunda Kâhta`nın çeşitli köylerinde çiftçilere uygulama konusunda bilgilerin arttırılması amacı ile eğitimin verildiğini kaydederek, “Adıyaman Üniversitesi ve Kâhta Ziraat Odası Başkanlığı desteğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında çiftçilerin uygulama konusunda bilgilerinin arttırılması amacıyla çeşitli köylerde Adıyaman Üniversitesi`nden akademisyenler ve Kahta Ziraat Odası`ndan tarım danışmanları, damla sulama ve solucan gübresi üzerine eğitimler vermiştir. Verilen eğitimler sonucunda Ulupınar, Damlacık, Oluklu, Mustafaçayır, Narsırtı ve Geldibuldu köylerinde yapılan damla sulama uygulamaları ile çiftçilerimizin bu yöntemi uygulayarak öğrenmesi olanağı sağlanmıştır.” ifadelerini kullandı. (Ömer Faruk Aydın - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir