• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da Yasin Börü ve arkadaşları anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi tarafından, geçtiğimiz yıl 6-7 Ekim`de PKK`lilerce vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için, özel bir düğün salonunda düzenlenen anma programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Programa,   Batman Milletvekili Ziver Özdemir, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Aydın Gök, Cemal Çoban, AK Parti Batman Milletvekili adayı Murat Çiçek, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar, kanaat önderleri , STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Şam Emevi Camii Kaarilerinden Suriyeli Muhammed Münir El Cevad`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Rehber Tv Programcısı Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman`ın Türkçe konuşmasıyla devam etti.

“Diyarbakır denilince akla artık Yasinler geliyor”

Şehit Yasin`in bu coğrafyaya izzet pınarı olduğunu söyleyen Yaman, “Diyarbakır denilince artık akla surlar gelmeyecek. Şu an Diyarbakır denilince akla artık Yasinler geliyor. Bu memlekette kan ve gözyaşı hiç eksik olmadı. İlk defa bir katliamla tanışmadı. İlk defa bir işkenceyle, vahşetle tanışmadı bu coğrafya. Katillerin isimleri değişse de, yaptıkları şey çok değişmedi. Şehit Ata`nın üzerinde panzerle geçenle Orhan Hoca`nın üzerinde sigara söndürenlerin ne farkı var. Şehit Abdusselam`ı işkencelerle şehit edenlerle, Susa katliamını yapanlar arasında ne fark var.  Yasinleri katledenlerle Ubeydullah Durna`nın katillerini saklayanlar arasında ne fark var?” ifadelerini kullandı.

“Yasinlerin Allah taraftarı olduklarını çok iyi biliyorlardı”

Yasin`i katledenler ile azmettiricilerin, hiçbir eve kurban eti götürmediklerine dikkat çeken Yaman, “Onların zihin dünyasında birisine yardım etmek yok. Birisine karşılıksız iyilikte bulunmak yok. Bunu hiç yapmadılar. 6-8 Ekim`de maksatları başkaydı. Çünkü o gün bir bayram günüydü, Kurban Bayramıydı. Onların düşmanlığı sadece Yasin`e değildi. Allah`ın şiarlarınaydı, sembollerineydi, kurbanaydı, bayramaydı ve Allah`u Teâlâ`nın emirlerineydi onların düşmanlığı. İstiyorlardı ki, bu mazlum coğrafyada alimleri asan, ezanı yasaklayan şeriatı kaldıran  önderlerinin yarım bıraktığını, kendileri tamamlasın. Yasin`i katledenler ve onları sokağa salanlar çok iyi biliyorlardı ki, Yasinlerin ne İŞİD ile ne de başka bir örgütle bir alakası yok. Bunu onlar çok iyi biliyordu. Ancak onların bildiği bir şey daha vardı. Yasinlerin Allah ile alakalı olduklarını biliyorlardı. Yasinlerin Kur`an`da Hizbullah diye geçen Allah taraftarı olduklarını çok iyi biliyorlardı.” açıklamasında bulundu.

Yaman`ın konuşmasının ardından Özlem Ajans Sanatçıları,  şehadet konulu ilahilerini seslendirdi. İlahilerin ardından 6-7 Ekim vandalizmi ile ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı.

Program, Batman İmam Hatip-Der Başkanı Molla Osman Teyfur`un yaptığı Kürtçe konuşmayla devam etti.

6-7 Ekim şehitlerinin çok vahşice katledildiklerini söyleyen Teyfur, şehit Yasin ve arkadaşlarını katledenler ve azmettiricilerinde, Nemrud`un ahlakının  mevcut olduğunu belirtti.

Şehit Yasin ve arkadaşlarının canice katledilmesindeki tek amacın, onların Müslüman olmalarından kaynaklandığını vurgulayan Teyfur, Müslümanların zalimlere karşı yekvücut olmadıkları takdirde, bu tür vahşetlerin devam edeceği uyarısında bulundu.

Teyfur`un konuşmasının ardından program, Özlem Ajans Sanatçıları ile Köy-Der ekibinin günün anlam ve önemini içeren ezgiler seslendirmesiyle devam etti.

Ardından İmam Hatip-Der Başkanı Molla Osman Teyfur`un yaptığı dua ile program son buldu.(M.Fatih Akgül/M.Sait Çelik-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir