• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
"Adana`da rakı festivali rezaletine `DUR` diyen yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`nın tarihi mekânlarından Kazancılar Çarşısı`nda her yıl Aralık ayında düzenlenen “Dünya Rakı Günü” festivalinin bu yıl da aynı mekânda düzenleneceği öğrenildi.

Şehrin en işlek caddesinde düzenlenmeye hazırlanan rakı festivali rezaletine “DUR” diyecek bir yetkili bulamadıklarını belirten çevre esnafı ise duruma tepki gösterdi

“Adana`nın en işlek caddesini meyhaneye çeviriyorlar”

Festival adı altında şehrin göbeğinde bulunan tarihi Büyüksaat ve Kazancılar Çarşı civarı ile Ali Münif Yeğenağa Caddesi`nin açık hava meyhanesine çevrildiğini vurgulayan çarşı esnaflardan Y.H, “Her yıl 12-13 Aralık tarihlerinde festival kisvesiyle bir rezalet işleniyor, bu yıl da aynı rezalet için hazırlıklar yapıldığını duyduk. Buraya gelen kadınlı-erkekli guruplar, akşam 19.00`dan sabaha kadar içki içiyor. Ben, bu ülkenin dindar bir vatandaşı olarak, çarşının göbeğinde aleni olarak rakı sofralarının kurulmasından rahatsızım. Bu şekilde düzenlenen etkinliklerle gençlerimiz alkole müptela edilmek isteniyor.”diye tepkisini dile getirdi.

“Yeşilay ile duyarlı STK`lar bu rezalete “DUR” demek için adım atsın”

“Rakı festivali rezaletine ‘DUR` diyen bir yetkili yok” ifadelerini kullanan Ş.K. isimli esnaf da, herkese açık bir cadde ile çarşıda aleni içki içilmesini eleştirdi. Başta Yeşilay olmak üzere kentteki duyarlı STK`lar ile vatandaşları tepki vermeye davet eden Ş.K, “Sosyal medya üzerinden şimdiden duyuru ve reklamları yapılan ve şehrin göbeğinde düzenlenmesi planlanan içki festivalinin yasal olmadığını düşünüyorum. Ama ne hikmetse bu festival her yıl aynı mekânda yapılmakta, Adana`mızdaki hiçbir yetkili de buna karışmamaktadır.”dedi.

Öte yandan, bu yıl 12-13 Aralık tarihlerinde yapılacağı belirtilen rakı festivalini, bazı lokantalar ve içecek firmalarının organize ettiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz yıllarda Büyükşehir Belediyesinin masa, sandalye ve seyyar tuvalet temin ederek festivale destek verdiğini ileri süren vatandaşlar ise, açık hava meyhanesine çevrilmek istenen caddede, tarihi Ulu Cami ve bir okulun bulunduğunu ifade ettiler. Sabah namazında camiye namaza giden vatandaşlarla, okula giden çocukların sabaha kadar içen kişilerle karşılaşıp bu rezalete şahit olduğunu dile getiren çevre esnafı, Valiliğin bu etkinliğe izin vermemesini istediler. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir