• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Hamaney müzakereleri yasakladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran'ın en yüksek otoritesi konumunda bulunan Dini Lider Hamaney, geçen ay ABD ile bundan böyle müzakere yapılmayacağını açıklamıştı. Bugün, tavrını bir adım ileri götürerek, ülkedeki ılımlıların Batı'ya açılımlarla İran'ın 'yalnızlaşmadan kurtulacağı'nı umudunu bitiren bir açıklama daha yaptı. Hamaney, ABD ile bundan sonra müzakere yapılmasını yasakladı. Hamaney'in resmi websitesinde yer alan açıklamasında, "ABD ile müzakereler onların ekonomisi, siyaseti, kültürü ve güvenlik nüfuzuna kapı aralıyor" ifadeleri yer aldı. Açıklamada "Bizim müzakerecilerimiz de ihtiyatlı ama Amerikalılar bir iki şansı kendi avantajlarına çevirdiler" dendi.  Dini lider, son açıklamasında da "Küstah ABD'ye muhalefet sürecek" çıkışı yapmıştı.

Hamaney'in bu adımı, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin son dönemdeki beyanatlarının tam zıddı. Ruhani, Washington yönetimiyle Suriye konusu da dahil her türlü konuyu görüşmeye hazır olduklarını söylemişti.

Hamaney, 10 yıldan fazladır karşı çıktığı nükleer müzakerelerin son 18 aylık bölümüne ses çıkarmasa da asla kamuoyu önünde bu anlaşmayı kabullenir bir açıklama yapmadı.

Kaynak: Reuters

Bu haberler de ilginizi çekebilir