• DOLAR 32.603
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2414.195
  • ...
Yurt dışındaki seçmenler yarın oy kullanmaya başlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1 Kasım`da gerçekleştirilecek olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar yarından itibaren 54 ülke ve 113 seçim bölgesinde 08-25 Ekim tarihleri arasında oy kullanmaya başlayacak.

Yurtdışında bulunan 2 milyon 867 bin 658 seçmen bağlı bulundukları konsolosluk bölgelerinde oylarını kullanabilecek. Yurtdışındaki seçmenler için 54 ülke, 113 temsilcilikte sandık kurulacak. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar ayrıca 30 gümrük kapısında da oylarını kullanabilecekler.

Yurtdışı seçim bölgelerinde oy verme işlemleri 25 Ekim tarihinde son bulacak. Gümrüklerde oy kullanma işlemi ise 8 Ekim`de başlayıp 1 Kasım tarihine kadar devam edecek. Yurtdışında yaşayan vatandaşlar bağlı bulundukları konsolosluk bölgelerini ve nerede oy kullanacaklarını www.ysk.gov.tr adresinde bulunan Yurtdışı Seçmen Sorgulama bölümünden kontrol edebilirler. Vatandaşların oy kullanacakları bölgeleri ve adresleri kesin olarak bilmeleri ve oy kullanabilmek için Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı veya pasaportlarını ibraz etmeleri gerekiyor.

Yüksek Seçim Kurulu`nun belirlediği seçim takvimi ise şöyle olacak:

8 EKİM: Yurtdışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy verme işlemine başlanacak.

22 EKİM: Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak.

25 EKİM: Yurtdışı temsilciliklerde oy verme işlemi sona erecek. Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak.

31 EKİM: Seçim propagandası saat 18.00'de sona erecek.

1 KASIM: Oy verme işlemine başlanacak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir