• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yasin Börü ve arkadaşları Bursa`da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü, 6-7 Ekim`de PKK/HDP`liler tarafından vahşice katledilen Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarını Bursa`da düzenlendiği bir programla andı.

Şehid Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz ve Doğruhaber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş`ın konuşmacı olarak katıldığı program Bursa Barışmanço Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi.

Salonun davetliler tarafından hıncahınç dolduğu program Mesut Biçim Hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp sinevizyon gösterimiyle devam etti. Sinevizyon gösterimi esnasında birçok kişinin gözyaşını tutamadığı görüldü.

Daha sonra bir konuşma yapan Mehmet Gökgöz, 6-7 Ekim`de yaşadıkları vahşeti anlattı.

Yaşanılan vahşetin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen yaşanan acıların bugünkü gibi taptaze olduğunu dile getiren Gökgöz, bütün bunlara rağmen asla Allah`ın yolunda geri dönmeyeceklerini hiçbir gücün kendilerini yıldıramayacağını söyledi.

Daha sonra Grup İkra`nın seslendirdiği ezgilerle devam eden programda Mehmet Göktaş bir konuşma yaptı.

Şehitlerin şehadetinin tesadüfi olmadığından bahseden Göktaş Hoca, “Afganistan`da, Bosna`da bazı kardeşlerimizle şehit olmadan önce görüştüm. İnanınız ki hiç bu dünyanın adamı değillerdi hiç benzemiyorlardı. Beraber geziyorduk dolaşıyorduk ama inanınız ki şöyle baktığınızda bu dünyanın adamı değildi bunlar. Buralı değildi yani.” şeklinde konuştu.

Şehit Yasin Börü`yle ilgili bir anısını da anlatan Göktaş hoca, “Ne zaman şehit Yasin`in resmini gördüğümde adını ansam onu bağrına bastığımda hissettiğim sıcaklığı hissediyorum.”ifadelerini kullandı.

Program, Grup İkra`nın seslendirdiği ilahi ve ezgiyle devam ederken Eğitimci Adnan Alınç`ın yaptığı duayla son buldu. (Zeki Aras/Sezer Özer-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir