• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
"6-7 Ekim olaylarının azmettiricileri yargılanmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Ali Çelik, 6-7 Ekim saldırıları ve bu saldırılarda Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Hüseyin Dakak, Turan Yavaş ve Cumali Güneş`in vahşice katledilmelerinin yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Yaşanan olayların tarihe ‘6-8 Ekim vahşeti` olarak geçtiğini hatırlatan Çelik, bu vahşette 3 gün içinde 54 vatandaş hayatını kaybetti ve yüzlerce eve, camiye, medreseye, Kur'an kursuna, okullara, kurumlara ve işyerlerine saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

HDP/PKK tarafından yapılan sokağa çıkma çağrısı sonucu 6-8 Ekim vahşetinin yaşandığını vurgulayan Çelik, "Bu sokağa çıkma çağrısının ardından 3 gün içinde 54 kişi hayatını kaybetti ve birçok ev, camii, medrese, Kur`an kursu, okul, parti binaları, dernek binaları, kurumlar ve işyerleri kullanılamaz hale geldi." dedi.

Yasin Börü`nün 6-7 Ekim vahşetinin simgesi haline geldiğini belirtilen Çelik, “6-7 Ekim vahşetinin sembolü/simgesi haline gelen Yasin Börü`yü unutmadık. Yasin Börü davasında 6-8 Ekim vahşetinin sorumluları yargılanmalı, yani HDP yöneticileri ve HDP MYK`sı yargılanmalı.” ifadelerini kullandı.

Çelik, “Son olarak 6-8 Ekim şehitlerimizi rahmetle anıyoruz ve Üstadın dediği gibi ‘Zalimler İçin Yaşasın Cehennem` diyerek zalimleri Allah`a havale ediyoruz.” dedi.     (Yakup Söğüt - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir