• DOLAR 32.515
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2486.409
  • ...
Davutoğlu: Rusya DAEŞ`i vurmuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya'nın Suriye'de IŞİD'i değil ılımlı muhalefeti vurduğunu söyledi. "Bu hava saldırıları IŞİD'e karşı yapılmıyor. 57 bombardıman yapılmış, 55'i ılımlı muhalefete sadece 2'si IŞİD'e karşı yapılmıştır. Bu nasıl operasyon?" diyen Davutoğlu, "Rusya'nın Türkiye'nin hava sahasına da saygı duyması gerekiyor" diye konuştu.

KRİZİN BAŞLANGICI BMGK'DA OLDU

Terörle mücadele kapsamında ve sınır ihlalleri konusunda silahlı kuvvetlere ve bütün yetkili birimlere gerekli talimatlar verilmiştir. Suriye bir ülke krizi olarak başladı. Sonra terörün de dahil olduğu tehditle birlikte bölgesel krize dönüştü. En büyük pay zalim yönetim kadar anlaşamayan BM`nin olmuştur. BM`de çıkan her karar bloke edildi.
Suriye`de yabancı bir müdahale söz konusu.

BURADA NE OLUYOR DİYE SORARIZ?

Suriye muhalefeti zayıflatırsa DEAŞ`ı güçlendirmiş olur.  Yayla Dağı`nda DEAŞ yok. Burada Suriye rejimine destek amacıyla yapılıyorsa burada ne oluyor diye sorarız.
Rusya ile örnek olacak dönemler yaşadık. Rusya`nın kaygılarını hep göz önüne aldık, onların da Türkiye`nin kaygılarını göz önüne almalarını isteriz.

RUSYA DAEŞ'İ VURMUYOR

Bu hava saldırıları DAEŞ'e karşı yapılmıyor. 57 bombardıman yapılmış, 55'i ılımlı muhalefete sadece 2'si DAEŞ'e karşı yapılmıştır.

Bize verilen bilgiler ile, alanda oluşan bilgiler arasındaki farklar da Rus Dışişleri'ne aktarıldı. İhlaller kaç dakika sürmüş? Ne yapılmış? Bu konularla ilgili.

RUSYA TÜRK HAVA SAHASINA SAYGI DUYMALI

Rusya'nın Türkiye'nin hava sahasına saygı duyması gerekiyor. Görüşmeler tabi olabilir. Ama Ankara'da olmalıdır. Bunları da ele almaya devam edeceğiz. Suriye'deki kriz Türk-Rus krizi değildir, olmamalıdır. Bunun Rusya-NATO krizi haline de dönüşmesini istemeyiz, ancak NATO'nun da açıklamasına göre de Türkiye'nin hava sahası NATO'nun hava sahasıdır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir