• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Dow sendromlu çocuklar aileleriyle kampa gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Down Sendromlu Melekler Derneği (DOSEM) Batman`da yaşayan 20 down sendromlu çocuğu, 8 Ekim`de aileleriyle birlikte İzmit Yuvacık`ta kampa götürüyor.

DOSEM, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen “Melekler Kampı” projesi kapsamında düzenleyeceği eğitim ve seminer faaliyetleriyle down sendromlu çocukların aileleriyle bağlarının ve iletişimlerinin güçlendirmeyi, sosyal ve toplumsal uyumlarına katkı sağlanmayı hedefliyor.

DOSEM`in Kurucu Başkanı M. Emin Baş projeyle ilgili verdiği demeçte down sendromlu çocuk ve gençlerin aileleriyle kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak ve tatil ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirtti.

Projenin down sendromlu çocuk ve gençlerin ailelerine de dönük bir çalışma olduğunu vurgulayan Baş, kamp süresince kişisel gelişim seminerleri ve psikolojik desteklerle aileleri de bilgilendireceklerini söyledi.

Engelleri dolayısıyla toplumda dışlanan çocuk, genç ve ailelerinin toplumsal uyumlarına, aidiyet duygularına katkı sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Baş, “Down sendromlu çocuk ve gençlerimizin kişisel potansiyellerini ortaya çıkarmak, bulundukları evden, kurumdan ayrı bir mekanda sadece kendilerine özel hazırlanmış bir programla aileleriyle birlikte eğlenceli, kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında düzenlenecek kampın yanı sıra down sendromlu çocuk ve ailelere İstanbul`un gezdirileceği de belirtildi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir