• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
BM`de rüşvet skandalı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

013 yılında BM Genel Kurulu başkanlığı yapan ve Birleşmiş Milletler (BM)'de söz sahibi kişilerden bir olan Ashe'nin tutuklanması, BM'de şok etkisine neden oldu.
ABD, Ashe'nin Çinli emlak şirketlerinden yıllar boyunca rüşvet aldığını saptandığını açıklarken, mahkeme kayıtlarına göre, Ashe'nin 1.3 doları aşkın rüşvet aldığı, New York'taki evine bir basketbol sahası yaptırdığı, Çinli emlak şirketlerinin sağladığı tatillere çıktığı belirtildi.

BM 68. Dönem Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen ve 2004 yılından bu yana Antigua-Barbuda BM Daimi Temsilciliği yapan Ashe'nin, Çinli şirketlerden aldığı rüşvet karşılığında, etkisini ve çevresini kullanarak bu şirketlere değişik ülkelerde devlet ihaleleri alabilmeleri için devreye girdiği, rüşvet skandalının 2011'den başlayarak geçen yılın sonuna kadar sürdüğü açıklandı.

BM'yi şoke eden rüşvet skandalı ile ilgili olarak, aralarında iki Çinli işadamı, Dominik Cumhuriyeti eski BM Daimi Temsilcisi Francis Lorenzo'nun da bulunduğu toplam 5 kişinin tutuklandığı belirtilirken, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un sözcüsü Stephane Dujarriç yaptığı açıklamada, "Genel sekreter, BM'nin bütünlüğünün kalbi sayılan BM Genel Kurulu eski başkanı ile ilgili iddialar nedeniyle şoke oldu, çok rahatsız oldu" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir