• DOLAR 32.525
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421.415
  • ...
`6-7 Ekim`de yaşanan vahşet unutulmayacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR: Diyarbakır'da geçen yıl 6-7 Ekim'de Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen, tüm Türkiye'nin yanı sıra Diyarbakır ile bölgedeki birçok kentte ölümlerin ve yaralanmaların yaşandığı, çok sayıda özel ve kamu binası, iş yeri, banka, okul ile aracın zarar gördüğü izinsiz gösterileri üzerinden bir yıl geçti. Tüm Türkiye'nin yanı sıra Diyarbakır ile bölgedeki kentlerde ölümlerin, yaralanmaların yoksul ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü ve 3 arkadaşının vahşice öldürülmesi ise hafızalardan silinmedi.

Diyarbakır'daki bazı sivil toplum örgütünün temsilcileri, 6-7 Ekim'de yaşanan olayların halk üzerinde bıraktığı olumsuz etkilerinin uzun süre silinemeyeceğine dikkat çekti.

Diyarbakır Köy Mezra ve Beldeler ile Yardımlaşma Dayanışma Derneği (Köy-Der) Başkanı Ömer Tekdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6-7 Ekim 2014'te bütün İslami STK'larla birlikte kendi derneklerinin de saldırıya uğradığını söyledi.

O günlerde Diyarbakır ve çevre illerde yaşanan kaos ortamından bahseden Tekdal, "Bugüne kadar PKK'nın çok katliamları oldu. Bu katliam yaşanırken ise olayı gören ve saldırıyı destekleyen kadınlar zılgıt çekerek kutlama yaptılar. 6-7 Ekim yaşadıklarımız  PKK'nın gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Turan Yavaş arkadaşımız ihlası, takvası ve insanlara hizmetiyle bilinirdi. O vahşeti gerçekleştirenler, çocuklarını yetim bıraktılar" şeklinde konuştu.

"6-7 Ekim'deki vahşet, katliam unutulmayacak"

İhya-Der Diyarbakır Şube Başkanı Muzaffer Beber ise 6-7 Ekim'de yaşanan vahşeti, katliamı tüm dünyanın, insanlığın bildiğini ve unutmayacağını bildirdi.

Berber, "Belki de dünya tarihinde görülmemiş vahşetle karşılaştık. Bölgemizde yaşanan bu kaos ortamı, bütün İslami derneklerde olduğu gibi bizim derneğimizi de çok ciddi bir şekilde etkiledi" dedi.

"Çözüm Süreci'nde huzur ve refah gelmişti"

Batman'daki 6-7 Ekim olayları sırasında otomobili yakılan Arif Saydam da geçen yıl yaşanan olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Bölge halkının bu yaşananları hak etmediğini dile getiren Saydam, "Biz bir daha bu olayların yaşanmasını istemiyoruz. Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala unutulmadı. Bazı ilçelerde insanlar sokağa çıkamıyor. Bölge halkı bunu hak etmiyor. Çözüm Süreci'nde Güneydoğu'ya refah ve huzur gelmişti. Bu olayları çıkaranlar, kendi halkına zarar veriyor. Devletin bunlara karşı elinden gelen tedbiri almalı. Almalı ki, bir daha bu olaylar yaşanmasın" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir