• DOLAR 32.497
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Tıp Fakültesi Hastanesine 100 hemşire takviyesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın Maliye Bakanlığı nezdinde yürüttüğü girişimler neticesinde Bakanlık, sağlık hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi için 245 hemşire kadrosu isteyen Tıp Fakültesi Dekanlığı’na 100 hemşire alma izni verdi. 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, yoğun bakımlarda bir hemşirenin bir hastaya bakması gerekirken dört hastaya bakmak zorunda kaldığını, yeni hemşirelerin gelmesiyle birlikte sorunun büyük ölçüde çözüme kavuşmuş olacağını söyledi.

Hemşire yetersizliğinin sağlık hizmetini önemli ölçüde aksattığını vurgulayan Dekan Gürel, “Hemşire azlığı yüzünden hastalarımıza yeterli ilgi gösterilemediği gibi bir hemşirenin çok hastayla ilgilenmesi nedeniyle enfeksiyon riski de yüksek oluyordu. Bizim gibi üçüncü basamak hastanelerde hemşire hizmeti çok önemli. Hekimler gerektiğinde çağrılır hastaya müdahale eder ama hemşireler her zaman hastayı görür. Hemşire demek hastanın her şeyi demek. Hemşire sayısı ne kadar çok olursa bizim verdiğimiz hizmet kalitesi o kadar iyi olur.” dedi.

Alınacak hemşirelerin maaşlarını Maliye Bakanlığı, performans paylarını da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ödeyeceği, bu durumda bir hemşirenin ortalama maaşının 3 bin lira dolayında olacağı bildirildi.

Uludağ Üniversitesi, sözleşmeli devlet memuru statüsünde hemşire alacağını kendi internet sayfasında duyurdu. İlanda,  fakülte ve yüksekokulların 4 yıllık hemşirelik veya sağlık memurluğu bölümünden mezun olanların 10 Ekim tarihine kadar başvurması gerektiği vurgulanıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir