• DOLAR 32.572
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2436.376
  • ...
PKK Bismil`de evleri boşaltıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşanan çatışmalardan dolayı bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Bismil'de PKK'liler şimdi de halkı evlerinden çıkarmaya başladı.

Ulutürk Mahallesinde, dün akşam saatlerinde ev ev dolaşan PKK`liler, halkı evlerini terk etmeleri için tehdit etti. Tehditlerden dolayı kimi aileler, evlerini terk ederek akrabalarının yanına sığındılar.

Gece boyunca mahallede olay çıkaran PKK'liler, havaya ateş ederek, çatışma olduğu izlenimiyle halkın korku ve paniğe kapılmasını sağlıyorlar.

Sokaklarda kazılan hendek ve kurulan barikatlar nedeniyle bazı okullarda eğitim verilmezken, başka okullara öğrenci taşıyan bazı servis şoförlerini tehdit edilen PKK'liler araç kontaklarına el koydu.

Durumdan rahatsız olan bazı mahalle sakinleri ise şöyle konuştu: “Mahalle esnaflarının dükkânları kapalı, herkes tedirgin, PKK`liler mahallemize silahlarla gelerek saatlerce, bazen günlerce mahallemizi işgal ediyorlar, hendek kazıyorlar. Gasp ettikleri araçlarla sokakları ve yolları kesiyorlar. Dışarı çıkamaz hale geldik. Bu yüzden çocuklarımız her gün korku içinde, huzurumuz kalmadı. Çocuklarımız okula gidemiyor.” sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

Öte yandan Valiliğin bu gün süresiz sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Fırat, Dumlupınar, Tekel ve Ulutürk mahallelerinde şiddetli çatışmalar yaşanırken ilçe merkezi ve diğer mahallelerde hayat normal seyriyle devam ediyor.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir