• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı,  7 Ekim 2014`te Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş ve Ahmet Hüseyin Dakak, Turan Yavaş ve Cumali Güneş`in vahşice katledilmelerinin yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, HDP/PKK tarafından yapılan sokağa çıkma çağrısı sonucu 3 gün devam eden olaylarda 54 kişinin hayatını kaybettiği hatırlatılarak, yüzlerce eve, camiye, medreseye, Kur'an kursuna, okuma evlerine, kurumlar ve işyerlerine saldırıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, “Saldırılarda en çok HÜDA PAR ve ona yakın STK'lar hedef alındı. Olayların en acısı Diyarbakır'da bayramın 4.Günü olan 7 Ekim'de Kurban eti dağıtan Yasin Börü ve beraberindekiler Kürdistan tarihinde ve bu coğrafyada görülmemiş şekilde vahşi ve barbarca bir şekilde işkence ile şehid edildiler. Olaylar sırasına yuvasına çekilen devlet, dindar halkın katledilmesini seyrederek, bu vahşi suça ortak oldu.” ifadelerine yer verildi.

HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından yaşanan olaylara karıştıkları tespit edilen 22`si tutuklu, 7`si tutuksuz, 5`i firari 34 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasına önceki gün Ankara`da başlandığı belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi: “Ancak kamuoyunda olduğu gibi bizlerde davanın etkin bir soruşturma yapılmadığı, mahkeme yapılmadan ard arda tahliyeler yapıldığı ve davanın sulandırılmak istendiği kaygısını taşıyoruz.”

Katillerin, siyasi saikle bu cinayetleri işlediğinden ‘İnsanlığa karşı işlenen suçlar` kapsamında yargılanması ve olayların azmettirici olan Salahattin Demirtaş, HDP MYK`sı ve DBP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt gibi isimlerin de davaya dahil edilmeleri gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, “Aksi durumda işlenen vahşi suçlar 20-30 sokak tetikçisine mal edilerek, asıl faillerin korunup dosya kapatılmaya çalışılacağı kaygısını taşıyor ve bunun takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz.” diye belirtildi.

Açıklamanın sonunda, “Son olarak Aziz şehidlerimizi ve mübarek hatıralarını unutmayıp canlı tutacağımızı ve zalimleri, Rabbimizin ‘Zalimler yakında nasıl bir inkılapla devrileceklerini göreceklerdir…` fermanına havale ediyoruz.” denildi. (İLKHA)