• DOLAR 32.48
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2436.288
  • ...
Suriye`deki gruplardan Rusya`nın saldırılarına ortak tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya`nın Suriye`deki bazı noktaları bombalamasının ardından Suriye'nin Direniş Grupları ortak bildiri yayımladı. Bildiride; sivil halkın bulunduğu bölgelere yapılan saldırıların IŞİD bahaneli bir işgal olduğu o yüzden de bu saldırıların Suriye`deki her türlü siyasi çözümü bitirdiği ifade edildi.

Rusya`nın Suriye`ye yaptığı saldırılara tepki gösteren direniş grupları, Suriye'de kendisinden başka muhatap bulamayan Esed yönetiminin meşruiyetini yitirdiğini bundan dolayı da Rusya`nın saldırılarının açıkça Suriye topraklarını işgal anlamına geldiğini söyledi.

Rus uçakları tarafından saldırıların yapıldığı Humus bölgesinde IŞİD`e (DAEŞ) ait hiçbir oluşum ve karargâhın bulunmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Rus Uçakları tarafından Humus kırsalında gerçekleştirilen ve elliye yakın sivil vatandaşımızın şehit olmasına sebep olan katliam, Rusya`nın Suriye`de gerçekleştirdiği ilk savaş savaş suçudur. Çünkü Rus uçaklar tarafından bombalanan şehirde iddia edildiği gibi DAEŞ`e ait hiçbir oluşum ve karargâh bulunmamaktadır.”

Dünyanın gözü önünde sivillere karşı gerçekleştirilen bu korkunç katliam ve diğer katliamların Rus Hükümetinin Suriye`yle ilgili teröristleri vuruyoruz yalanını açıkça ortaya koyduğu ifade edilen açıklamada, Suriye halkının bu saldırıları unutmayacağı belirtildi.

Açıklamada, Rusya`nın bu saldırıları siyasi olarak direnişin en kritik safhasında gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, bu işgalin her türlü siyasi çözümü de bitirdiği ifade edildi.

Son olarak; “Suriye`nin toprak bütünlüğü kırmızı çizgimizdir” denilen açıklamada Suriye`deki bütün silahlı guruplara birlik çağrısı yapılarak: “İşbirlikçi Esed Rejimi ve efendileri tarafından dayatılacak, topraklarımızı bölecek hiçbir projeyi ve bölünmeyi kabul etmeyeceğiz.” denildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir