• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
Eğitim-Bir-Sen`den Yıldızeli Kaymakamı hakkında suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, geçtiğimiz günlerde Memur Sen`in serbest kıyafet eylemine uydukları gerekçesiyle eğitimcilere hakaret ettiği iddia edilen Sivas`ın Yıldızeli ilçesi Kaymakamı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi`nin Yıldızeli Kaymakamı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Coşkun, “Hakaret, Sivas`ın Yıldızeli ilçesinde 19 Eylül 2015 tarihinde saat 09.00`da “Gaziler Günü” münasebetiyle kaymakamlık binası önünde yapılan törende gerçekleşti. Tören sonrasında ilçe milli eğitim müdürlüğü makamında kaymakam tarafından, tören esnasında sendikamızın serbest kıyafet eylemine uydukları için hiç bir insanın ağzına almayacağı kadar ağır ve galiz küfürleri pervasızca savuran kaymakam hakkında Genel Merkezimiz suç duyurusunda bulundu.” dedi.

Tören sırasında yaşananları anlatan Coşkun, “Tören alanında tokalaşırken serbest kıyafet eylemi kapsamında hareket edip toplumsal normlara uygun kıyafetle bulunmalarına rağmen sırf kravat takmadıkları için Yıldızeli Kaymakamı, ilçe temsilcimize ve eğitimcilere yönelik ‘hiç hoş olmuyor, bana tavır mı alıyorsunuz yoksa kafa mı tutuyorsunuz?` hitabına karşı ilçe temsilcimiz, ‘Hayır efendim! Kafa tutma gibi bir davranışımız söz konusu olamaz` şeklinde cevap vermiş. Galiz küfürlerin ardından ‘bir yıl sonra siz mi kalacaksınız biz mi kalacağız` şeklinde tehditkâr bir dille ‘siz` ve ‘biz` olarak kimleri kastettiği anlaşılamamıştır.” diye konuştu.

Coşkun sözlerine şöyle son verdi: “Küfrü, tehdidi hoyratça kullanan, makamını hizmet değil, hakaret aracı olarak gören bu sorumsuz kaymakamın toplumsal vicdanın yaralarının sarılması adına hak ettiği karşılığı bulması için hukuki tüm süreçleri sonuna dek kullanacağız.” (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir