• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
`Bitkisel ilaçlarla hastalıklar daha kolay atlatılıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mevsim değişikliğinin yaşandığı bugünlerde soğuk algınlığı, gribal enfeksiyon, ishal ve kusma gibi hastalıkların arttığına dikkat çeken aktarlar, bitkisel ilaçlarla bu hastalıkların tedavi edilebileceğini söyledi.

Tüketilen yiyecek ve içeceklere dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan aktarlar, yağmur yağarken şebeke suyunun pek tüketilmemesi, ellerin sık sık yıkanması, meyvelerin çok tüketilmesi ve sağlıklı beslenmeye özen gösterilmesi tavsiyesinde bulundu.

13 yıldan bu yana Batman`da Aktarlık yapan Sevda Altun, havaların soğumasıyla beraber hastalıkların artacağına dikkat çekerek, mevsimsel hastalıklara yakalanmamak çeşitli uyarılarda bulundu.

Şifalı bitkilerde kök bitkilerin kaynatıldığını, yaprak bitkilerin ise demlendiğini söyleyen Altun, öğütülmüş bitkilerin ise pekmez, bal ya da süte karıştırılarak tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Altun, “Soğuk algılığında ıhlamur, papatya, adaçayı ve kuşburnu gibi bitkiler karıştırılarak içildiğinden hastalık daha hızlı atlatılabiliyor. Gribal enfeksiyonlarda ekinezya, pıropolis ve ısırgan gibi enfeksiyon giderici bitkilerde tedaviye destek bulunabiliyor. Dizanteri gibi mikroba dayalı hastalıklarda, özellikle yağışlardan sonra yağmur suyunun şebeke suyuna karışmasıyla ortaya çıkan kusma ve ishallerde kullanılabilen altın otu, rezene ve karanfil gibi bitkilerle hastalık daha kolay ve çabuk atlatılıyor.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir