• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
Hamas: Bu son olmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, "Nablus ağı ilk olmadığı gibi son da olmayacak ve direniş yürüyüşü devam edecek inşallah. Nablus ağının gözaltına alınması halkımız ve onun direnişi için bir şereftir" ifadesini kullandı.

Ebu Zuhri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Batı Şeria'daki göstericiler ile ilgili aldığı son kararların halk ayaklanışının ateşini söndüremeyeceğini dile getirdi.
İsrail dün, Hamas'a mensup olduğu belirtilen silahlı beş kişinin, Batı Şeria'da iki Yahudi yerleşimcinin ölümüne yol açan olaya karıştıkları şüphesiyle gözaltına alındığını açıklamıştı.

İsrail hükümeti sözcüsü Ofir Gendelman, yaptığı yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarında Yahudi yerleşimci ile eşinin ölümüyle sonuçlanan olaya karıştıkları şüphesiyle Hamas mensubu olduğu belirtilen 5 kişinin gözaltına alındığını belirtmişti.

Nablus yakınlarında geçen perşembe günü Yahudi yerleşim yerleri Elon Moreh ve İtamar arasında seyahat eden bir araca ateş açılması sonucu 2 Yahudi yerleşimci hayatını kaybetmişti.

Son zamanlarda Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla neticeleniyor. Söz konusu olaylar çerçevesinde son olarak İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde karnından vurarak yaraladığı 13 yaşındaki Filistinli çocuk kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir