• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Din İşleri Yüksek Kurulu yeni kadrosuyla göreve başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığının en yüksek karar ve danışma kurulu olan Din İşleri Yüksek Kurulu yeni kadrosu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez`in katıldığı törenle bugün göreve başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen törene katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Din İşleri Yüksek Kurulu devir teslim töreninde bir konuşma yaptı.

Din İşleri Yüksek Kurulu`nun önemli bir danışma organı olduğunu belirten Görmez, Din İşleri Yüksek Kurulu'nun, toplumunu din konusunda pek çok yanlıştan koruyan bir kurul olduğunu söyledi.

‘Din İşleri Yüksek Kurulu`nun birçok alanda ihtisas sahibi olan hocalardan oluşuyor`

Prof. Görmez Din İşleri Yüksek Kurulu`nun birçok alanda ihtisas sahibi olan hocalardan oluştuğunu belirterek, “Heyetimiz aynı zamanda, Türkiye`nin ilahiyat birikimiyle Diyanet İşleri Teşkilatının bütün tecrübesini bir araya getiren bir heyettir. Tefsirden, Hadis ilmine, Fıkıhtan, Mezhepler Tarihine kadar her alanda ihtisas sahibi hocalarımız ile Diyanet İşleri Teşkilatı bünyesine hayatını adamış pek çok hocamız işbirliği yaparak ortaya koyacakları metodoloji, usul, çaba ve gayret bütün İslam alemi için son derece önemlidir.“ şeklinde konuştu.

‘100 yıllık yaralar kapanmadan yeni büyük yaralar açılmıştır`

İslam dünyasının içinden geçtiği süreçleri dikkate alarak Din İşleri Yüksek Kurulunun yeniden yapılandırılmasının kaçılmaz hale geldiğini belirten Görmez, "Bugün, İslam dünyası darmadağınık, yaralı, yorgun ve bitkin vaziyettedir. 100 yıllık yaralar kapanmadan yeni büyük yaralar açılmıştır. Yeni büyük yaralar açılmaya devam ediyor. Açılan bu yaralar sadece İslam medeniyetinin başkentlerini tahrip etmiyor. Açılan bu yaralar insanlığa rahmet olarak gönderilen İslam`ın yapısını, İslam`ın insanlığa getirdiği merhamet mesajına, rahmet mesajına gölge düşürecek nitelikte büyük yaralardır. Mezhep çatışmaları son yüzyıllarda hiç görülmedik şekilde farklı boyutlar kazanmaya başlamıştır. Her türlü siyasi ve ideolojik kamplaşma kendisini mezhep çatışmaları görüntüsü altında insanlığa tahkim etmeye başlamıştır. Tefrika ve cehalet, ilim ve hikmetin hakim olduğu başkentlerde kol gezmeye başlamıştır. Müslüman bünyeyi alabildiğine bütün bu cehalet ve tefrika tahrip etmektedir. Dahası bu bünyenin kendini toparlamaya adeta mecali kalmamıştır. İşte bütün bunu dikkate alarak Din İşleri Yüksek Kurulumuzun yeni çalışmalar yapması, ancak bütün bunların ilimle, hikmetle, marifetle aydınlanabileceği, din-i mübin-i İslam`ın insanlığa getirdiği o rahmetin yeniden bütün insanlığa takdim edilmesi için yeniden yapılanması bir zaruret arz etmektedir.“ şeklinde konuştu.

‘Müslümanlar Müslümanlardan kaçarak gayrimüslimlere sığınmaya başladı`

İslam kardeşliğini gerçek manada hayata geçirmeye şiddetle ihtiyaç olduğunun altını çizen Prof. Görmez, “İslam dünyasında her tarafı sarmaya başlayan çatışmalar çok büyük sorunları beraberinde getirmektedir. Milyonlarca Müslüman yerinden, yurtlarından olmuş, can, mal, ırz güvenliği endişesi meydana gelmiştir. Müslümanların pek çoğu mülteci konumuna düşmüştür. En üzücü olanı, Müslümanlar Müslümanlardan kaçarak gayrimüslimlere sığınmaya başlamıştır. İslam kardeşliğini gerçek manada hayata geçirmeye şiddetle ihtiyaç vardır. Bu doğrultuda Başkanlığımızın öncülüğünde kurulan İslam ülkeleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi oluşumunun daha etkin ve verimli çalışmalar yapabilmesi için Din İşleri Yüksek Kurulumuza çok büyük görevler düşmektedir. Karşı karşıya bulunduğumuz tehlikeler, İslam dünyasının ve Müslümanların içine düştüğü tablodan son derece olumsuz manada etkilenen yeni kuşakların sorunları üzerinde mutlaka durmalıyız.“ ifadelerini kullandı.

‘İslam dünyasında bir fetva anarşisi var`

İslam dünyasında bir fetva anarşisi olduğunun altını çizen Görmez, “Bu fetva anarşisi bizim ülkemize de bulaşıyor. Televizyon yayınları marifetiyle bakıyorsunuz peygamberliğini ilan edip başka bir ülkeden sabahtan akşama kadar propaganda yapan insanlar görebiliyorsunuz. Mehdiliğini ilan edip sabahtan akşama kadar insanları saptırıcı bilgiler ile yaralayan, yanlış bilgiler telkin eden insanlar görebiliyorsunuz. Kanallarda canlı yayınlarda rüya tabirleri yapıp, muskalar yazıp onlara gönderen insanlar görebiliyorsunuz. Bütün bu konularda Din İşleri Yüksek Kurulumuzun her hafta, her ay toplanarak milletimizi sadece tarihe bağlı olarak değil, sadece tarihi bilgilerle değil o tarihi bilgileri bugüne getirerek, bugünün idrakine hitap ederek bu toplumu din konusunda doğru aydınlatmak için üzerine düşen vazifeyi hakkıyla ifade etmesi gerekiyor.“ şeklinde konuştu. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir