• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
İşgalcilerin saldırısında 450 Filistinli yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail işgal güçlerinin Kudüs'te ve Filistin'in diğer şehirlerinde Filistinlilere yönelik saldırıları artarken son iki günde en az 450 kişinin yaralandığı bildirildi.

İşgal güçleri, Roş Aşana bayramı sebebiyle Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişine kısıtlama getirirken diğer bölgelerde de Yahudi işgalciler (yerleşimciler)in saldırıları arttı. Buna tepki gösteren Filistin halkı ise Yahudi işgalcilere ve işgal güçlerine karşı koydu.

Yerleşimciler bazı bölgelerde Filistinlilere ait işyeri ve evlere saldırı düzenlerken işgal güçleri onlara karşı koyan Filistinlilere sert müdahalede bulundu. Filistin Kızılayı, son iki günde işgal güçlerinin saldırısında 450'den fazla kişinin yaralandığını, bazılarının durumunun ağır olduğunu açıkladı.

İsrail işgal güçlerinin Yahudilerin dini günleri nedeniyle Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle Eylül ayından bu yana Kudüs ve diğer şehirlerde gerginlik yaşanıyor. İsrail güçleri, pazar akşamından beri Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir