• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Gaziantep`te eğitim çalıştayı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin`in de katıldığı “Gaziantep Eğitim Çalıştayı” konulu bir program düzenlendi.

Çalıştaya Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milli Eğitim Bakanlık Müşaviri Ercan Demirci, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, İlçe Belediye Başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve okul müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştayda konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, tüm okul idarecilerinden ve öğretmenlerden iki yıl içinde bütün sınavlardan öğrencilerin ortalamanın üzerine çıkmalarını istedi.

Vali Yerlikaya, Gaziantep`in nüfus itibariyle 8`inci sırada bulunduğunu, her geçen gün artan iç ve dış göç ile kalabalık bir nüfusa doğru gittiğini söyledi. Gaziantep`in eğitimde bulunduğu yeri hak etmediğini belirten Yerlikaya, bu çalıştaydan çıkacak sonuç bildirgesi ile daha etkin bir eğitim dönemi geçireceklerini kaydetti.

Tüm okul idarecilerinden ve öğretmenlerden iki yıl içinde bütün sınavlardan öğrencilerin ortalamanın üzerine çıkmalarını isteyen Yerlikaya, başarıyı ödüllendireceklerini, başarısızlığı da cezalandıracaklarını vurguladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise bu çalıştayın Gaziantep, ülkemiz ve dünya adına önemli bir çalıştay olduğunu belirterek, teknoloji döneminde, teknoloji ile eğitimi birleştirmek gerektiğine vurgu yaptı.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz da öğretmen, öğrenci, okul ve derslikler ile ilgili istatistikler vererek hazırladıkları sunumu paylaştı.

Bu çalıştayı birlik ve beraberliği sağlamak, aynı periyotta çalışmak için yaptıklarını belirten Yanmaz, 38 bin Suriyeli öğrenci sayısının yanında 575 bin kendi öğrencilerinin bulunduğunu belirtti.

Bakanlık Müşaviri Ercan Demirci de yaptığı konuşmasında, eğitimin ilk günden son güne insanın içinde olduğu kayıtsız kalınmayacağı bir hakikat olduğunu söyleyerek, “Medeniyetimiz bu hakikati beşikten mezara kadar eğitim yaklaşımı ile inşa etmiştir. İnsan insanın gölgesinde yetişir bu söz eğitimin temel felsefesini inşa etmek hususunda istifade edeceğimiz bir sözdür.” dedi.

Program, çalıştaya destek sunan kurumlara teşekkür plaketi verilmesi ve ardından çektirilen toplu resim ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir