• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Ağrı İHH`dan 200 yetime kırtasiye yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ağrı Şubesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması münasebetiyle 200 yetim çocuğa çeşitli kırtasiye yardımında bulundu.

Ağrı Halk Eğitim Merkezinde, okulların yeni açılması münasebetiyle hem öğrencilere moral ve motivasyon hem de yetim ailelerin eğitim giderlerine destek olunması için bir program düzenlendi.

Programa Ağrı İHH`nın kayıtlarında olan ve birçoğu dernek tarafından sürekli desteklenen yetim çocuklar, anneleriyle birlikte katılım sağladı. Sinevizyon ve tanıtım filmi gösterimlerinin yapıldığı programda Ağrı İHH Başkanı Kerem Anığı bir konuşma yaptı.

Kerem Anığı, “Bizler ilk emri ‘Oku` olan bir dinin mensuplarıyız. Kelamın da kalemin de bizim medeniyetimizde yeri ve önemi çok fazladır. O yüzden bizlerin okumaktan; yani hayatı, kainatı, kendimizi okumaktan başka alternatifimiz yoktur. Kıymetli öğrenci kardeşlerim sizler Allah'ın ve Peygamberimizin bizlere sorumluluklarını yüklediği kutsal emanetlersiniz. Bu toplumun geleceği olan sizlerden beklentimiz şefkat ve merhameti içselleştirmeniz ve bu anlayışla hayata bakmanızdır. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünyada 58 milyon dolayında çocuğun hâlâ eğitimden tamamen yoksun olduğunu, 100 milyon çocuğun da ilkokulu bitiremediği kayıtları var." dedi.

Program öğrencilere kırtasiye malzemeleri ve kitap dağıtımıyla son buldu. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir