• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
Bu yaratıkları canavarlaştıran zihniyet yargılansın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından yaşanan 6-8 Ekim olaylarında; Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyat Güneş ve Ahmet Hüseyin Dakak`ın vahşice katledilmesi olayına karıştıkları belirtilen 22`si tutuklu, 7`si tutuksuz, 5`i firari 34 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasına başlandı.

Duruşmayı takip etmek için Ankara`da bulunan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Özgür- Der Başkanı Rıdvan Kaya, İMKAN-DER Başkanı Murat Özer davayla ilgili görüş ve beklentilerini dile getirdi.

Yasin Börü ve arkadaşlarını hunharca katledenlere seslenen Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, “İslam`dan başka gidecek bir yeriniz yok. Gelin, İslam`a gelin. Kürdistan`ın rengi İslam`dan başka bir renk tanımayacaktır.” dedi.

Yasin Börü ve arkadaşlarına yapılan saldırı mercek altına alındığında saldırının sadece katledilenlere değil; Kur`an`a, İslam`a, Kurban`a olduğunu söyleyen Mehmet Göktaş, “Öyle bir saldırı ki Allah-u Teala`nın Kur`an-ı Kerim`de anlattığından inanınız biraz daha fazlası. Hani, Ashab-ı Uhdut`tan bahsediyor. ‘Onlar, sırf Rabbimiz Allah`tır dediği için müminleri öldürüyorlardı. Ateş çukuruna atıyorlardı. Ve çekilip seyrediyorlardı.` diyor. Onlar ise çekilip seyretmediler. Balkonlardan zılgıt çektiler üstüne üstlük.” diyerek yapılan vahşeti anlattı.

“Kürdistan`ın rengi İslam`dan başka bir renk tanımayacaktır”

Katillere seslenen Göktaş, “İslam`dan başka gidecek bir yeriniz yok. İslam`a gelin, kurtulun. Vallahi sizi af edeceğiz, bağışlayacağız. Nasıl ki Allah Resul`ü,  amcası Hz Hamza`yı hunharca katleden, ciğerlerini yiyenleri nasılki af etmişse, sahabe diye bağrına basmışsa; Yasinlerimizi şehit edenlere sesleniyoruz, zılgıt çekenlere, azmettirenlere sesleniyoruz: Kürdistan`ın rengi İslam`dan başka bir renk tanımayacaktır. Geleceğiniz yer er veya geç burasıdır. Ne kadar erken gelirseniz o kadar faydanıza olur.” şeklinde konuştu.

Bu katliamı gerçekleştirenleri ve işbirlikçilerinin en feci şekilde cezalandırılacakları günü göreceklerini belirten Özgür Der Başkanı Rıdvan Kaya ise, “Biz sadece bu katliamların faillerinin yargılanması, sadece faillerin lanetlenmesi için burada değiliz. Burada bir zihniyete vurgu yapıyoruz. Kirli bir zihniyetin, zalim bir zihniyetin, hunhar bir zihniyetin teşhir edilmesi için de buradayız. Talebimiz, sadece bir avuç insanlıktan çıkmış vahşi yaratığın yargılanıp ceza alması değildir. Bununla birlikte bu insanları, bu yaratıkları canavarlaştıran, onları insan olmaktan çıkaran zihniyetin yargılanmasını, teşhir edilmesini ve başta Kürt halkı olmak üzere tüm Müslüman halkların bu zalimlerle yüzleşmesini, hesaplaşmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bu alçak katilleri nasıl unutursunuz?”

Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu katliamlarla yüzleşmeniz gerekmiyor mu? Bir yıl önce kardeşlerimizin kanlarının vahşice akıtılmasını, yerlerde sürüklenmelerini, parçalanmalarını organize eden bu katillere, bu katillerin şeflerine yaptığınız güzellemeler, taltifleriniz sizin için bir utanç değil mi? 6-8 Ekim 2014`ü nasıl unutursunuz? Bu alçak katilleri nasıl unutursunuz? Bu katliamın faillerini ve organizatörlerini nasıl siz Kürt halkının özgürlük temsilcisi olarak sunarsınız? Bundan daha büyük bir sahtekarlık bir yalan olabilir mi?”

“Katliama zılgıtlarıyla, taşlarıyla, sopalarıyla iştirak edenler de yargılanmalı”

Mahkemeden beklentileri yönünden bir karar çıkmasını temenni ettiklerini söyleyen İMKAN-DER Başkanı Murat Özer de, “Umarız bu zalimlerden hesap sorulabilir. Bu mahkemeden istediğimiz yönden karar çıkabilir. Ne yazık ki bu konuda çok fazla umutlu değiliz. Yasin Börü`yü katledenlerin bir kısmı burada yargılanıyor. Fakat o yargılananların çok daha fazlasının bu suça, bu katliama, bu vahşete iştirak ettiğini herkes gördü. Zılgıtlarıyla, taşlarıyla, sopalarıyla bu katliama iştirak eden herkesin bu mahkeme binasında yargılanması gerekir.” diye konuştu.   (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir