• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
6-8 Ekim şehitleri Bingöl`de anılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kentte gençlere yönelik gerçekleştirdiği hizmetlerle bilinen Bingöl Kalem-Der, 6- 8 Ekim tarihlerinde vahşice katledilen Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının anılacağı bir program düzenleyecek.

Konuya ilişkin Kalem-Der temsilciliğinden yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı'nda fakir ve yoksul ailelere kurban eti dağıtmak için yola çıkan gençler ile Bingöl`ün Karlıova ilçesinde Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın`ın vahşi çetelerce hunharca ve zalimce katledildiklerini vurgulandı.

Programın, 7 Ekim 2015 Çarşamba Günü saat 18.30`da Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi`nde düzenleneceği belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “6-8 Ekim 2014 tarihlerinde kurban bayramının 4. günü benzerine az rastlanan vahşi bir grup tarafından zalimce şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları ile aynı zamanda Bingöl`ümüzün Karlıova ilçesinde hain ve alçakça şehit edilen şehit Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın kardeşlerimizin şehadet yıldönümü münasebetiyle düzenleyeceğimiz şehitleri anma ve anlama etkinliğine tüm Bingöl halkımızı davet ediyoruz.”

Programa girişlerin ücretsiz olduğu ve bayanlara da yer tahsisi yapıldığı belirtildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir