• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
İdil`de silahlı saldırı: 1 ölü 3 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İdil`de İpekyolu Yağmurca köyü yol ayrımında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bir otomobile uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti. Araç içerisinde ölen kişinin 2 oğlu ve biri yeğeni olmak üzere 3 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre olay, akşam saat 17.30 sıralarında İpekyolu Yağmurca (Xêlanî) köyü yol ayrımında meydana geldi. Salih Yağan (50), çocukları Hacı Yağan (14), Ahmet Yağan (9) ve yeğeni Nimet Yağan (50) alışverişe gittikleri İdil`den otomobilleriyle köylerine dönerken kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı. Otomobilde bulunan 4 kişiden Salih Yağan hayatını kaybederken 2 çocuğu ve yeğeni yaralandı.

Hayatını kaybeden Salih Yağan İdil Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken yaralılar da Cizre Devlet Hastanesi`ne sevk edildi. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere Yağmurca köyünde bundan 6 ay önce Yağanlar ailesiyle Çalışlar ailesi arasında arazi anlaşmazlığı yüzünde yaşandığı belirtilen silahlı kavgada; Yağanlar ailesinden 3, Çalışlar ailesinden de 1 kişi hayatını kaybetmiş 11 kişi de yaralanmıştı. Yaşanan bu olaydan sonra iki aile arasındaki husumetin hâlâ devam ettiği öğrenildi.

Önceki olayla ilgili haberin linki: http://www.ilkha.com/haber/10545/sirnakta-arazi-kavgasi-3-can-aldi/  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir