• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...
PKK Ahmet Sönmez`i neden katletti?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde evinin önünde mazlumca öldürülen Ahmet Sönmez (54) cinayetiyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Aslen Şırnak`ın İdil ilçesine bağlı Tepeköy'den (Xırabêrıpın) olan Sönmez`in bir köylüsünün paylaştığı bilgiye göre, HÜDA PAR üyesi olan kardeşinin dışındaki diğer aile fertlerinin tamamına yakını PKK sempatizanıydı ve seçimlerde HDP`ye oy veriyorlardı. Ancak PKK`nın, 4-5 ay önce Ahmet Sönmez`in çocuk yaştaki yeğenini dağa kaçırması üzerine aile ile PKK`nın arası açıldı.

Nusaybin'de ikamet ettiği mahalle PKK'nın kontrölünde olan Sönmez, yaklaşık 20-25 gün önce evinin yanındaki bir hendeğe bomba döşemeye gelen PKK'lilerle arasında tartışma çıkmış.

Devlet, ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edince çocuklarını daha güvenli olan diğer akrabalarının yanına gönderen Ahmet Sönmez'in, evine olayın gerçekleştiği gece gelen PKK militanları, Sönmez`den evinin kapısını açık bırakmasını ister. Bu isteğe itiraz eden Sönmez ile PKK militanları arasında tartışma çıkması üzerine PKK'li militanlar Sözmez`i oracakta katleder. 

Kaynak: Hürseda Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir