• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
Yasin Börü ve arkadaşları Almanya`da yâd edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`nın Wiesbaden kentinde İslami hizmetlerini sürdüren Vahdet Camii`nde düzenlenen Yasin Börü ve arkadaşlarını anma etkinliğine, kentte yaşayan gurbetçi erkek ve bayanlar yoğun katılım gösterdi.

Etkinliğe ktılan bayanlar,  programı,  caminin bayanlar bölümüne kurulan sinevizyondan  izlediler.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Vahdet Camii İmamı Faik Hoca tarafından ‘İslam`da şehedet ve şehid` konulu bir konuşma yapıldı.

Faik Hoca konuşmasında, şehadetin mahiyetini açıklandıktan sonra,  Müslümanların çoğunlukta olduğu toplumlarda, şehitlik kavramının istismar edildiğini, İslam`a karşı mücadele edenlerin bile, o yolda  öldüklerinde ‘şehid` diye nitelendirilip, onlara kutsallık kazandırılmaya çalışıldığını vurguladı.

Geçen yıl 6-8 Ekim`de Kobani bahanesiyle PKK`lilerce çıkartılan olaylarda vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarına da değinen Faik Hoca, “Gözü dönmüş ve insanlıktan çıkmış o canilerin, Kobani bahanesiyle çıkarttıkları  o olaylar, öyle basit olaylar değildi. Aslında tüm mütedeyyinleri toplu imha girişimiydi. Ama Allah`ın yardımıyla sert kayaya çarptıklarını anladılar da, bu sefer yöneticileri bile geri adım atarak, milletin güzüne baka baka, olaylarla ilgilerinin olmadığını dile getirmeye başladılar.” dedi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının uğradıkları katliamın örneğinin, tarihte bir örneğinin bulunmadığını belirten Faik Hoca konuşmasında, “Şehitlere yapılan eziyetler bakımından, İslam tarihine baktığımızda, ilk akla gelen Hz. Hamza`dır. Oysa günümüzün bu canileri o kadar insanlıktan çıkmışlar ki, Yasin`i beş defa öldürdüler. Önce silahla öldürdüler. Yetmedi  bıçaklarla öldürdüler, yetmedi binadan aşağı atarak öldürdüler, yetmedi üzerine benzin döküp yakarak öldürdüler, O da yetmedi arabayla üstünden geçerek öldürdüler. Tarihte bunun bir örneğine daha rastlayamazsınız. Tabii ki geride kalan aileleri ve yakın arkadaşları için, hepimiz için yoklukları acı olsa da, aslında şehidlerin kanının bereketiyle o Yasin, bir yıl geçmeden binlerce Yasin oldu. Bu yıl Kurban Bayramında binlerce Yasin, yurdun dört bir tarafına dağılıp, Yasin Börü ve arkadaşlarının kaldıkları yerden, Allah yolunda ilerlemeye devam ettiler.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Vahdet Camii gençlerinin oluşturduğu Rehber İlahi Grubu tarafından,  İslam şehitlerini konu alan ezgiler seslendirilmelerinin ardından, ‘Şehid Yasin` konulu kısa bir tiyatro gösterisi sergilendi.

Programın sonunda Vahdet Camii yöneticilerinden H.İsmail Duran`ın,  ‘Ey Şehid` adlı şiiri okuduğu sırada, tüm katılımcıların duygulandığı görüldü.

Program, yapılan musafaha ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir