• DOLAR 32.51
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2492.445
  • ...
Yetim-Der Eylül`de yüzlerce yetimi sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İhtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak yardım yapan Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), Eylül ayı faaliyet raporunu açıkladı.

Dernek binasında yapılan açıklamayı Yetim-Der adına Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Halil Aksakal okudu. Faaliyet raporuna göre, Eylül ayı içerisinde ihtiyaç sahibi ailelere yaklaşık 68 bin TL değerinde yardım yapıldı.

Bir Yetime Sen de Sponsor Ol projesi kapsamında 335 yetime 24 bin 580TL değerinde para yardımı yaptıklarını belirten Aksakal, “Kurban Bayramı vesilesiyle Bir Yetimi Sen de Doyur projesi kapsamında 13 bin 500 TL değerinde 27 küçükbaş hayvan kurban edilmiş olup, etleri yetim ailelere dağıtılmıştır. Ayrıca, aynı proje kapsamında 5 bin 750 TL değerinde 230 adet gıda alışveriş kartı ve 27 aileye bin 350TL değerinde gıda paketi dağıtılmıştır. Bu proje kapsamında toplam 19 bin 600 TL değerinde yardım yapılmıştır.” dedi.

Kurban Bayramı vesilesiyle 200 yetim çocuğa 14 bin TL değerinde giyim yardımı yaptıkları bilgisini veren Aksakal, şunları söyledi: “Bir Yetimi Sen de Evlendir projemiz kapsamında, evlenecek bir çifte 3 bin 360TL değerinde bir buzdolabı, bir çamaşır makinesi, bir fırın ve muhtelif ev eşyası yardımı yapılmıştır. Bir Yetim Sen de Okut projesi kapsamında ise 30 yetim öğrenciye 3 bin TL değerinde burs yardımı yapılırken, sünnet edilen 7 yetim çocuğa bin 211 TL değerinde takı takılmıştır. Bunların yanı sıra, Bir Yetim Annesine Sen de Sahip Çık projesi kapsamında 5 yetim annesine 500 TL para yardımı yapılırken, Bir Yetimi Sevindir projesi kapsamında 7 yetim çocuğa 14 0TL değerinde oyuncak hediye edilmiştir.”

Aksakal, 70 yetim çocuğun daha başvurusunu aldıklarını hatırlatarak, yetim ve kimsesizlere yardım hususunda halktan destek beklediklerini sözlerine ekledi. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir