• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421
  • ...
Gazeteci ve siyasiler: Yasin Börü sizi bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanal A`da gazeteci Mehmet Toprak`ın hazırlayıp sunduğu 'Sınır İhlali` programının dün geceki canlı yayın konukları Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Bayram Zilan, HÜDA PAR Sözcüsü Mehmet ile AK Parti milletvekili Ahmet Gündoğdu oldu.

Uzun süren programın sonunda konuklarına 5 Ekim`de Ankara`da görülecek olan Yasin Börü davasıyla ilgili soru yönelten Toprak`ın, '6-7 Ekim vahşetinin sembol ismi Yasin Börü davasının ilk duruşması 5 Ekim Pazartesi saat 09.30 yapılcak, Birer cümleyle duygularınızı alabilirmiyim` yönündeki sorusuna ilk olarak gazeteci Bayram Zilan yanıt verdi.

Herkesi Yasin Börü`ye sahip çıkmaya çağırdı

Yasin Börü davasının Yasin Börü`yü de aşan bir tarafı olduğuna vurgu yapan Zilan, "Bu dava hepimizi ilgilendiren bir dava. Eğer siz 'vicdan kuafürü değilseniz, hakikaten konunun suistimal tarafına bakmıyorsanız, herkesin bütün herşeyi bir tarafa bırakıp Yasin Börü`ye sonuna kadar sahip çıkması lazım“ çağrısında bulundu.

Zilan, 5 Ekim Pazartesi günü Ankara adliyesinde olacağını sözlerine ekledi.

"Dosya avukatlarından bilgi aldım, peş peşe tahliyeler yaşanıyor“

Zilan`ın ardında söz alan HÜDA PAR Sözcüsü Mehmet Yavuz, sözlerine Yasin Börü davasının sulandırıldığına dikkat çekerek başladı. Davanın Ankara`ya taşınması için her hangi bir nedenin olmadığını belirten Yavuz, "Dava güvenlik gerekçesiyle Ankara`ya taşındı, byle birşey yoktu. İşlenen suçlar ağır cezalık suçlar... Buraya gelmezden önce dosya avukatlarından bilgi aldım. Peş peşe tahliyeler yaşanıyor, 40 sanık yakalanmış, sanıklardan altısı Çocuk Ağır Ceza Mahkesinde yargılanıyor. Bu çocuk ağır ceza mahkemesinde yargılananların tamamı bırakılıyor. Tahliye gerekçeleri ise tutuldukları süre. Halbuki, 'Canavarca hislerle adam öldürmeyle' yargılananlar 5 yıldan önce tahliye edilemezler. Birileri özellikle birşeyler yapmaya çalışıyor. Bunlardan beşi firari, yedisi tahliye edilmiş şuanda sadece 22 tutuklu var.“ diyerek davanın sulandırıldığına işaret etti.

Davanın azmettiricileri nerede?

Olayın öncesinin ve sonrasının olduğunu, dolayısıyla azmmettricilerinin de yakalanıp yargı önüne çıkarılması gerektiğine vurgu yapan Yavuz, "Biz mahkeme soruşturmasının derinleştirilerek azmmetiricileri de kapsamak suretiyle devam ettirilmesini istiyoruz. Mesala HDP Diyarbakır eski il Başkanı, '400 tane IŞİD derneği vardır` diyerek adres göstermiştir. Bunlar yargılanmadan kamuoyu vicdanı tatmin olmayacaktır. Ben de 5 Ekim günü Ankara adliyesinde olacağım. Yasin Börü`ye sahip çıkmak kimseyi HÜDA PAR`lı yapmaz, insan yapar. Bu acıya sahip çıkmak toplumun vicdan sesine kulak vermek demektir“ ifadelerini kullandı.

"AK Gençlik Yasin Börü tişörtleriyle et dağıttı"

AK Parti`li Ahmet Gündoğdu ise, Yasin Börü`ye sahip çıkılması gerektiğinin altını çizerek, Gezi Parkı olaylarına atıfta bulundu. AK Parti`li gençlerin Kurban Bayramında Yasin Börü tişörtleri giyerek Türkiye`nin birçok yerinde et dağıttıklarını hatırlatan Gündoğdu, "Allah`a hamd ediyorum, Memur-Sen başkanıyken Gen Memur-Sen`i kurdum. Şimdi de Ak Gençliğe abilik yapıyorum. Hem Ak Gençlik hem de Genç Memur-Sen Kurban Bayramında Yasin Börü tişörtleriyle et dağıttılar. Yasin Börü bizim evladımız, oğlumuz ve medeniyet gencimizdir. Ne HÜDA PAR`lı ne de AK Parti`li, Ümmetin gencidir, Ümmetin sahip çıkması gereken Türkiye`de Gazze`li Yasinlerin temsilcisidir." dedi.

"Yasin Börü sizi bekliyor"

Programı kapatmazdan önce vicdan sahibi herkesi Ankara Adliyesine davet eden gazeteci Mehmet Toprak, "Dillerimizden düşürmedimiz Yasin Börü`ye sözden öte birşey yapmak isteyenler; Parazatesi saat 09.30`da duraşmasına katılablirsiniz. Yasin Börü sizi orada bekliyor." çağrısında bulundu.

Hürseda Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir