• DOLAR 32.589
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.524
  • ...
AK Parti seçim beyannamesini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Davutoğlu, AK Parti seçim beyannamesini açıkladı

AK Parti Seçim Beyannamesi Toplantısı
İlk vaadin yeni anayasa olduğunu kaydeden Davutoğlu, cemevlerine hukuki statü verileceğini de duyurdu. Seçilme yaşının 18'e inmesi, gençlere sınırsız, ücretsiz internet imkanı, kendi işini kuracak gençlere, proje getirmesi karşılığında 50 bin lira karşılık destek vaatleri de beyannamede var.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, partisinin seçim beyannamesini açıkladı.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

- Bütün partilerimize bir kez daha siyasi nezaket kuralları içinde medeni bir rekabet diliyorum. Bütün partiler, karşılıklı saygı içinde söyleyeceklerini milletimize anlatacaklarını dile getirsinler, ama birbirimizi kırmayalım, birbirimizi üzmeyelim, hakaret ve tahkir yerine güzel sözlerle birbirimize hitap edelim. 1 Kasım seçimleri şimdiden milletimize hayırlı olsun.

- Toplumun her kesiminden insanlarla bir araya geldik. Halkın sesine kulak vermeye çalıştık.

- AK Parti bütün kararlılığı ile yola çıkmaya hazırdır. Kaos çıkarmaya çalışanlara geçit vermeyeceğiz.

- Sunduğumuz seçim beyannamesi, masa başında, dar katılımla hazırlanmış bir beyanname değil; milletin katılımıyla geniş bir konsensus ve mutabakatla hazırlanmış bir beyannamedir. Bugün, milletimizin huzuruna yine Türkiye'nin sesi olarak çıkmış bulunuyoruz. AK Parti, bütün unsurları, bütün birikim ve kararlılığıyla 1 Kasım'a hazırdır, yola çıkmaya hazırdır.

- Milletimizle el ele, gönül gönüle 13 yılın atılımlarını daha ileri seviyelere taşıyacağız. 13 yılın kazanımlarının heba olup gitmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kaosa, krize, kriz çıkarmak isteyenlere hiçbir suretle geçit vermeyeceğiz.

- Bizim sözümüz sözdür, Bizim sözümüz senettir,

- AK Parti demokrasinin ruhuna sadakat içinde oldu. Ancak muhataplarımızdan aynı yaklaşımı göremedik.

- Dağ baskısıyla hükümetten çekildiler, bize baskıyla çekilen adamlar lazım değil.

- Geleceğimiz adına, istikrarımız adına ülkenin yegane umudunun AK Parti olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. Yeni bir seçime giderken Türkiye'yi geleceğe taşıyacak vizyona, ilkelere, programa, projelere, enerjiye, kararlılığa ama en önemlisi aşka sahip olan yegane parti AK Parti'dir. Biz sadece hedefler belirlemiyoruz, bu hedeflere ulaşma yolunda geçmiş 13 yılın somut atılımlarını teminat olarak ortaya koyuyoruz. Huzur ve istikrar, 1 Kasım seçimlerinde temel vizyonumuzdur. Büyük Türkiye, yeni Türkiye, demokratik Türkiye vizyonu, 1 Kasım seçimlerinin temel vizyonudur.

- AK Parti kurulduğu günden beri, sadece ve sadece milletin sesi, milletin temsilcisi olmuştur. AK Parti bugüne kadar statükonun değil, vesayetin değil; değişimin, reformların, sessiz kitlelerin sesi olmuştur. Dünyada da sessiz masumların gür sesi AK Parti ve AK Parti'nin yönettiği Türkiye Cumhuriyeti devleti olmuştur.

- Kimse başladığımız işi yarım bırakacağımız vehmine kapılmasın. Kamu düzeni ihdas edilene, bütün silahlar gömülene, üzerine beton dökülene kadar bu mücadelemiz sürecek. Bu milletin birliğine, insanlarımızın kardeşliğine yönelen her türlü tehdide karşı dimdik ayaktayız. Sırtını dağa yaslayan, dağdan aldığı emirle siyaset yapanların aramıza nifak tohumları ekmesine, bin yıllık kardeşliğimizi zedelemesine kesinlikle izin vermeyiz. Terörün arkasındaki hain odaklar, çözümden rahatsız olan odaklardır. Bu engelleri ortadan kaldıracak ve kardeşliğimize halel getirmeyecek şekilde bütün ülkeyi bütünleştirecek toplumsal uzlaşı çalışmalarına devam edeceğiz.

- Gerçekleştirdiğimiz sessiz devrimlerle, geçmişin vesayetçi anlayışıyla mücadele ettik, bundan sonra da hiçbir vesayete izin vermeyeceğiz. Ne karanlık mahfillerin ne de paralel odakların vesayetine bir daha bu millet şahit olmayacak, izin vermeyeceğiz.

- Hiçbir zaman unutmayacağım hatıralardan biri 29 Kasım 2012'de BM Genel Kurulu'nda Filistin'in üye olmayan devlet statüsünde tanınmasında Filistin adına konuşan tek Dışişleri Bakanı olarak Türkiye'nin ve sizin sesinizi orada yükseltmemdi. O gün orada o konuşmada demiştim ki 29 Kasım 2012'de, 'Birileri istemese de bir gün Filistin bayrağı bu binanın önünde dalgalanacaktır'. Allah'a hamdolsun o konuşmayı yapan, sizler adına yapan bu kardeşiniz geçtiğimiz günlerde BM binası önünde Mahmud Abbas'ın, Filistin Devlet Başkanı'nın hemen yanında o bayrağın göndere çekilmesine şahit oldu. Bu gözler onu gördü ya, inşallah bir gün o bayrağın Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da dalgalanmasını da hep beraber göreceğiz.

- 13 yılda gerçekleştirdiğimiz sessiz devrimlerin kalıcı bir düzene kavuşması ve Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında ülkemizin bütün demokratik kriterlerde dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girmesi için AK Parti olarak beyannamemizin ilk ve esası olarak yeni bir anayasa vadediyoruz. Yeni bir anayasa, yeni Türkiye'nin en temel taşıdır.

- AK Parti Beyannamesi, insan onurunu esas alan, reformcu bir beyannamedir. Bu beyanname, diğer partilerin beyannameleri ile değil, G-20 üyeleri ile bile kıyaslandığında gelecek için reform vadeden tek beyannamedir. Bu beyanname yerli, yenilikçi, kapsayıcı, büyümeyi esas alan bir beyannamedir. Bu beyanname, Türkiye'yi üst orta gelir grubundan yüksek gelir grubuna taşıyacak bir beyannamedir. Bu beyanname, güven ve istikrar kazanımlarımızı koruyan bir beyannamedir. Bu beyanname, halkı önceleyen, halkla birlikte karar verilmiş bir beyannamedir. Bu beyanname, değişim ile sürekliliği birlikte sağlayan, hesabı kitabı son derece iyi yapılmış bir beyannamedir. Bu beyanname, insanı ve toplumu esas alan, halkımızın ihtiyaç ve taleplerine göre hazırlanmış bir beyannamedir. Bu beyanname, insan hayatının tamamına dokunan bir beyannamedir. Bu beyanname, bütün vatandaşlarımızı birinci sınıf vatandaş kılacak bir beyannamedir.

- Askeri dönemlerden kalan yürürlükteki siyasi partiler kanununu kaldırarak, yerine siyaset kurumunu güçlendirmek üzere siyasi parti özgürlüğünü güvence altına alacak, parti içi demokrasiyi güçlendirecek, siyasete katılımı teşvik edecek yeni bir siyasi partiler kanununu ivedilikle çıkaracağız.

- Başta istihdam, iskan ve eğitim sorunları olmak üzere, bütün toplum kesimlerinin ve Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne hız vererek her türlü ayrımcılık zeminini ortadan kaldıracağız. Bu ülkede hiçbir vatandaş, ait olduğu kültür, etnik ve mezhebi geçmiş dolayısıyla tahkir edilemeyecek, dışlanamayacak, ötekileştirilemeyecek, hepsi devletin başının üzerinde olan vatandaşlar olarak en saygın konuma oturtulacak.

- Parlamenter sistemin yol açtığı siyasi istikrarsızlıklar karşısında Türkiye vizyonumuzun ihtiyaç duyduğu etkin ve dinamik yönetim anlayışına dayalı özgürlükçü başkanlık sisteminin daha uygun olduğunu düşünüyoruz. Yeni sistemde meşru siyasi otorite ve hukuk düzenine tabi olmayan hiçbir paralel yapıya kesinlikle izin verilmeyecektir.

- Bundan sonra da Alevi toplum kesimlerimizin, kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için gereken her türlü adımı atacağız. Bu noktada Geleneksel İrfan Merkezleri ile cemevlerine hukuki statü tanıyacağız. Aynı şekilde Geleneksel İrfan Merkezleri ile cemevlerinin ihtiyaçlarının karşılanması için 5393 sayılı Belediyeler Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununda gerekli değişiklikleri yapacağız. Buradan Hacı Bektaş-ı Veli'ye selam olsun.

YARGI REFORMLARI

HSYK'yı Hakimler Yüksek Kurulu ve Savcılar Yüksek Kurulu olarak yeniden yapılandıracağız. Yargıya ulaşılabilirliği artıracağız. Savunma hakkı ve adli yargıyı güçlendireceğiz. Ülke genelinde yargıda zaman yönetimini düzenleyeceğiz. Bu çok önemli çünkü gecikmiş bir adalet olmaz.

EĞİTİMDE BİRÇOK REFORM

Bütçeden en fazla payını eğitime almış iktidar olarak eğitimde niteliksel bir dönüşümün önünü açacağız. Yetkileri merkezden yerel okullara vereceğiz. Öğretmenlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için eğitim almalarını sağlayacağız. Her anlamda dijital içerikle zenginleştirilmiş mobil öğrenme biçimini yaygınlaştıracağız.

EKONOMİDE REFORM

Kamunun vatandaşımıza sunduğu her türlü hizmetin kalitesini artırıyoruz.
Ekonomimizdeki en büyük  reformu da reel ekonomide yapacağız.
İleri teknolojiyle yüksek katma değere dayalı ekonomik dönüşüm.İthalat bağımlılığını azaltan, ihracı teşvik eden politika
İş yeri açma ve çalışma prosedürlerinde yeni çalışmalar yapacağız. Gümrük işlemlerini hızlandıracağız. Enerji sağlık havacılık, uzay, otomotiv, bilişim ve savunma sistemlerindeki çalışmaları destekleyeceğiz.

4,5G ihalesini yaptık, en kısa zamanda 5G'ye geçiş için de altyapıyı sağlayacağız.

SEÇİLME YAŞI 18

-Seçilme yaşı 18'e inecek.
-Gençlere sınırsız, ücretsiz internet verilecek.
-Kendi işi kurmak isteyen, proje getiren gençlere 50 bin lira nakdi yardım yapılacak. Kendi işini kurmak ve geliştirmek isteyen gençlere 100 bin TL'ye kadar faizsiz kredi verilecek.
-İlk kez iş bulan gencin bir yıllık maaşını devlet karşılayacak.
-Üniversite mezunu gençlerin genel sağlık sigortası devlet tarafından karşılanacak.
- Ev almak için peşinat biriktiren vatandaşa yüzde 15 destek vereceğiz.

"ASDEP'İ HAYATA GEÇİRİYORUZ"

"Ailenin ve çocukların ekonomik ve sosyal hayatın fırsatlarından yararlanmaları, olumsuz etkilerinden korunmaları için bir dizi eylem belirledik. Bu kapsamda sosyal yardım veya sosyal hizmete ihtiyacı olan bütün dezavantajlı vatandaşlarımıza ulaşacak olan Aile Sosyal Destek Programını ASDEP'i hayata geçiriyoruz."

"HER EMEKLİYE YILDA 1200 TL ZAM YAPIYORUZ"

1100 liranın altında maaş alan işçi ve bağkur emeklilerimize yılda 1200 lira ek zam yapıyoruz. Emekli memur maaşlarını da düzenledik. Şimdi bütün emeklilerimize ayda 100 TL  olmak üzere yıllık 1200 lira takribi durumuna göre yeni zam yapıyoruz. Emeklilerimize hayırlı bereketli olsun. Bu da refah düzeyinin yükseltilmesi anlamda önemli. Tarım emeklileri hariç, 1000 liranın altında maaş alan hiçbir emekli kalmayacak. BağKur emeklilerimiz ise 884 liraya ulaşmış olacak.

Yüzde 15'ten yüzde 10'a indirdiğimiz BağKur sigortamızın sosyal güvenlik primi kesintisini tamamıyla ortadan kaldırıyoruz. TOKİ evleri ile emeklileri ve asgari ücretlileri konut sahibi yapacağız. Herhangi bir emeklimiz 250 TL ile ev sahibi olabilir.

"İŞ BULAN GENCİN İLK YIL MAAŞINI DEVLET ÖDEYECEK"

"Yeni iş kuran gençlerimize üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız. İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız."

ASGARİ ÜCRET ARTIYOR

Asgari ücreti 1300 TL'ye çıkaracaklarını söyledi. Tehlike sınıfı büyüdükçe asgari ücret de artacak.

TAŞERON İŞÇİLER

Taşeron işçileri kamuda istihdam edeceğiz.

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Birincisi, yemde ve gübrede KDV'yi kaldırıyoruz. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin liraya kadar karşılıksız destek vereceğiz.

ESNAFA VAATLER

"Önümüzdeki dönemde esnafımıza düşük faizli kredi uygulamamıza devam edeceğiz. Ayrıca 30 bin Türk lirasına kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz. KOBİ'lerin finansmana erişimini artırmak amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri tümüyle kaldıracağız. Emek yoğun sektörlerde yatırımcıların talebi halinde, çok önemli, sembolik bir kira bedeliyle anahtar teslimi karşılıksız fabrika yapacağız. 51 ilimizde uygulanmakta olan yüzde 6 oranındaki işveren sigorta primi indiriminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu da kaldırıyoruz. Bu imkandan 251 bin küçük işletmenin yararlanmasını sağlayacağız."

REFORMLAR VE PROJELER

REFORMLAR

Birinci reform Anayasadır.
Temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınacak.
En temel ilk insan onurunun korunmasıdır.
Karar alma sürecinin hızlandığı yeni bir anayasa yapacağız.
Eşit vatandaşlık ilkesini egemen kılacağız. Bunun zedelenmesine izin vermeyeceğiz.
Uluslar arası sözleşmelerin iç hukuka uygulanmasını sağlayacağız
Yürürlükteki siyasal partiler kanununu kaldırarak yerine, siyasete katılımı teşvik edecek yeni bir siyasi partiler kanunu çıkaracağız.
Yeni anayasanın temel ilkesi insan onurudur.
AK Parti bir erdemler hareketi olarak başladı ve bunu siyasette egemen kılacağız inşallah.
Seçim barajıyla ilgili düzenleme yapacağız
Alevi toplum kesimlerinin sorunlarına değineceğiz. Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız
Hiçbir vatandaş ait odluğu kültür, geçmiş dolayısıyla dışlanmayacak
Biz iktidardayken çözüm süreci çerçeve kanununun gereği yapılacak.
Kamu düzenini tehdit edenleri yerle bir edeceğiz.
Çözüm sürecinin mimarı ve yürütücüsü AK Parti'dir.
HSYK'yı yeniden yapılandıracağız.
Adaylara ve siyasi partilere yapılacak ayni ve nakdi yardımlara sınırlandırma getireceğiz.
Eğitim reformu; Milli Eğitim sisteminde okul yönetimini güçlendireceğiz. Eğitim fakültelerimizi yeniden düzenleyeceğiz
Yeni bir yüksek öğretim yasası hazırlayacağız.
Yenilenebilir enerjiye ağırlık vereceğiz
Yeni bir gelir vergisi kanunu çıkaracağız
Yeni bir kamu taşıt kanunu çıkartacağız.

PROJELER

Suruç Ovası Toprak Sulama Projesi
Ilısu Barajı
Mersin Akkuyu Nükleer Enerji Santrali
Sinop Nükleer Enerji Santrali
Karapınar Enerji Bölgesi (güneş Enerjisi)
Yerli Marka Otomobil
Savunma Sanayi Projeleri
Bölgesel Uçak projesi
Haberleşme Uydusu projesi
Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu
Üç Katlı Büyük İstanbul Projesi
Avrasya Tüneli
Çanakkale Boğazı Köprü Projesi
Kanal İstanbul Projesi
Yüksek Hızlı Milli Tren Projesi
Hızlı Tren Projeleri
Milli Aşı Projesi
5G Projesi
73 Yeni Adalet Sarayı
Demokrasi ve Özgürlükler Adası Projesi (Yassı Ada ve Sivri Ada)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir