• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
'Yetkililer bize karşı samimi olsunlar'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Erol Taş, günlük hayatta yaşadıkları sorunlara karşı yetkililerin tavrı ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirme yaptı.

Özellikle kamusal alanda önemli sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Taş, yetkililerden yardım talep ettiklerini ifade etti.

“Kurumlar bize müşteri gözüyle bakıyorlar”

Hastanelere giderken kendilerinden ücret talep edilmesine anlam veremediklerini belirten Taş, “Spor kulübü olarak yeni arkadaşlarımızı rapor almaları için bir hastaneye gönderdik. Hastane yetkilileri bize, ‘Size rapor verebilmemiz için ücret yatırmalısınız’ dediler. Biz de bu konuda biraz tereddüt ettik. Engelli olduğumuz kamuoyunda zaten biliniyor. Bizim için ücretsiz rapor alma veya indirim yapma durumu söz konusu değil mi? Bizim için kolaylıklar sağlanması lazım. Öyle ki, kurumlar artık bize müşteri gözüyle bakıyor. Bize dolar gözü ile mi bakıyorlar? İnsani değerlerimiz paspas olmamalı.” dedi.

“Yetkililer verdikleri sözde durmuyorlar”

Yetkililerden çeşitli etkinliklerde yardım sözü aldıklarını ancak bu sözlerin yerine getirilmediğini savunan Taş, “Özel günlerde bize o kadar samimi yaklaşıp iyi davranıyorlar ki, ‘Bundan sonra bütün işlerimiz çözülecek’ diye düşünüyoruz. Samimiyetlerine dayanarak kapılarına gittiğimizde veya resmi yazılar yazdığımızda verdikleri sözlerde durmadıklarını görüyoruz. Objektifler karşısında, radyo ve televizyonlarda verdikleri sözleri yerine getirmiyorlar. Görsek de çok az görüyoruz. Yetkililerden, bize karşı hal ve hareketlerinde samimi olmalarını istiyoruz.” diye konuştu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir