• DOLAR 32.368
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Barzani`den Rusya`ya Mesaj: Memnuniyet Duyarız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Irak'ta ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun bir parçası olduklarını, ancak Rusya'nın da destek vermesinden memnuniyet duyacaklarını bildirdi. Rusya, eğer talep gelirse Suriye'nin yanında Irak'ta da operasyon yapabileceğini açıklamıştı. Bağdat yönetimi de bu öneriye olumlu yanıt vermişti.

Barzani, yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD'in ortadan kaldırılması için ortaya konulan uluslararası gayretlerin takdire şâyan olduğunu belirterek "Fakat uluslararası koalisyon ile Rusya devleti arasında IŞİD'e karşı uyumlu bir çalışma olursa, daha iyi sonuçlar alınabilir" dedi ve şunları söyledi;

"Kürdistan bölgesi, IŞİD'e karşı mücadelede Peşmerge güçlerine yardım eden tüm taraflara ve devletlere müteşekkirdir. Bu çerçevede Rusya'nın sağlayacağı yardımları da memnuniyetle karşılayacaktır. Rusya, DAEŞ'e karşı savaşta Peşmerge güçlerini desteklerse buna seviniriz"

Peşmerge'nin IŞİD'le mücadelede "öncü güç" olduğuna vurgu yapan Barzani, "Teröristlere karşı fiiliyatta en etkili savaşı veren Peşmergedir. Silahlı güçlerimiz, IŞİD'e karşı büyük zaferler elde etmiştir" ifadelerini kullandı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir