• DOLAR 32.545
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2476.872
  • ...
Okul dışındaki tehlikelere dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların başlamasıyla gündeme gelen internet kafeler başta olmak üzere okul dışında bulunan ve öğrencilere çok ciddi zararlar veren etkenlere dikkat çeken Van`daki STK ve sendika yöneticileri, çocukların ve gençlerin bu olumsuz etkenlerden korunması için ailelere, eğiticilere ve yetkililere çok büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas ile Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİM-DER) Başkanı Emin Akan, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte baş gösteren okul dışındaki tehlikelere dikkat çekerek yetkilileri göreve davet etti.

“Hepiniz çobansınız ve hepiniz güttüklerinizden mesulsünüz”

Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, okulların açılmasıyla beraber öğrencileri tehdit eden okul dışındaki tehlikelerin de gündeme geldiğini belirterek, “Daha önce yapılan bir ARGE araştırmasında internete giren öğrencilerimizin yüzde 80-90`nının sosyal paylaşım sitelerini kullandığı belirtiliyor. Bu aslında tehlikenin boyutunu da ortaya koymaktadır. Efendimiz (sav), meşhur bir hadisinde ‘Hepiniz çobansınız ve hepiniz güttüklerinizden mesulsünüz` buyurmaktadır. Bir Müslüman, bir birey ya da bir vatandaş olarak öncelikle geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekir.” dedi.

“Uyuşturucu kullanım yaşı ilkokul seviyelerine kadar düştü”

Okul önlerinde çocukları ve gençleri bekleyen büyük tehlikelerin olduğunu hatırlatan Nurullah Arvas, “Maalesef uyuşturucu kullanma yaşı nerdeyse ilkokul seviyelerine kadar düşmüş durumda. Bu geleceğimiz için çok büyük bir tehlikedir. Peki, bunlara karşı ne yapmamız gerekir? Öncelikle merkezi yönetimlerin bu hususta tedbir almaları gerekir. Okul yönetimlerimize, imamlarımıza ve bütün velilerimize de büyük görevler düşüyor. Bu da manevi eğitimlerdir. Bunun yanı sıra çocuklarımızla beraber sosyal aktiviteler de düzenlememiz gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Eğitimin ailede başladığına değinen Arvas, bunun okul ve çevre ile devam ettiğini belirterek “Onun için bu etkenler çocuklarımız için çok önemlidir. Aile olarak bizler çocuklarımızın ilk eğitimini verdikten sonra okul ve çevresine de dikkat etmek zorundayız.” uyarısında bulundu.

Okulların başlamasıyla gündeme gelen ve eğitimci, öğrenci ve aileleri yakından ilgilendiren okul dışındaki tehlikelerin sanılandan daha fazla tehlike arz ettiğini aktaran Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİM-DER) Başkanı Emin Akan, önemli tavsiyelerde bulundu.

“Velilerimiz mutlaka öğrencilerini takip etmeliler”

Akan, “Her eğitimcinin kendi dersinin yanında öğrencilere İslami bilgileri de vermesi gerekir. Ailelerimize gelince onlar da mutlaka çocuklarını takip etmelidir. Çünkü çocukların ve gençlerin geleceğimizin teminatı olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Bunun yanında velilerimiz mutlaka öğrencilerini ve okullarını ziyaret etmelidirler.” ifadelerini kullandı.  

Özellikle son yıllarda okul önlerinde uyuşturucu madde, alkol ve sigara satışlarının arttığına dikkat çeken Akan, “Bunun yanında manevi eğitimden uzaklaştırılan gençlerimiz çok farklı hal ve hareketler sergilemektedir. Bunlara karşı çocuklarımızın manevi eğitimlerini mutlaka gözden geçirmemiz gerekir. Velilerimizin bir konuda daha dikkatli olmalarını önemle tavsiye ediyorum. O da çocuklarını 5 vakit namaza alıştırmaları ve bunun sürekli hale getirmeleridir.” diyerek sözlerine “Çünkü Namaz insanı her türlü kötülükten muhafaza eder.” ayetini hatırlatarak son verdi. (Murat Dalgın - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir