• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
'Kitap alıyor fakat okumuyoruz'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van’daki kitap evleri işletmecileri, son yıllarda Türkiye genelinde olduğu gibi bölgede de kitap alımı noktasında artış olduğunu, fakat kitapların okuma isteğinden çok vitrinlere aksesuar olarak alındığını ifade ettiler.

Van’daki kitap evleri işletmecileri, kitap alımlarının geçmişe göre daha iyi olduğunu ancak insanların düzenli kitap okumada gerekli çabayı göstermediğini vurguluyor.

Okulların açılmasıyla birlikte halkın daha çok kırtasiye malzemelerine yöneldiğini ifade eden kitapevi işletmecilerinden Kenan Yoksul, son yıllarda kitap alımlarında artış olduğunu, fakat bunun okuma oranlarına yansımadığını belirtti.

Özellikle daha çok tefsir kitaplarına rağbet olduğunu aktaran Yoksul,  kaynak kitapların yanı sıra her yaş grubuna hitap eden roman ve genel kültür kitaplarının da alıcı bulduğunu söyledi.

Kitap fiyatlarında artış yaşandığına bu sebeple de okuyucuların, özellikle de batıda e-kitaplara yöneldiğine dikkat çeken Yoksul, “Elektronik kitapların baskılı kitapların yerini tutacağı düşüncesinde değiliz. Kitap fiyatlarının artması da kâğıdın dolara endeksli olmasından kaynaklanıyor. Yayınevleri de buna paralel kitap fiyatlarına zam yapıyor.” dedi.

Bölgede yaşanan çatışmaların kitap satışlarına yansıdığını ifade eden bir başak kitap evi işletmecisi Adnan Yılmaz ise “Kitap alımı geçmiş yıllara göre daha iyi durumdaydı ancak bölgede yaşanan çatışma sürecinden dolayı kitap satışları da gerilemeye başladı.” diye konuştu. (Murat Dalgın, Yılmaz Sönmez-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir