• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Yasin ölmedi aksine binlerce Yasin doğdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. Erkam Yavuz / İstanbul

Umut Kervanı Yardım Platformu tarafından organize edilen ‘Yasin Börü`nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın` kampanyası için Diyarbakır`a giden Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı. Diyarbakır`da ‘Yasin` olup kurban eti dağıtan heyet, yaşadıkları duyguyu gazetemize anlattı.

KARDEŞLERİMİZİN CESARETİ VE AZMİ İSTANBUL`DAN GELENLERİ ÇOK ETKİLEDİ

Kurban kesiminde ve paylaştırmada bulunan Müslümanları gördüklerinde geleceğe yönelik içinde büyük umutlar doğduğunu ifade eden heyet üyelerinden Molla Cemal Çınar, “İnsanların dünyevileşerek herkesin kendi menfaati için çalıştığı bir dönemde birilerinin işini gücünü bırakıp çok sıcak bir havada kurban kesiminde ve halka ulaştırmada gösterdiği gayret hepimizi çok duygulandırdı. Bizler de heyet olarak Yasin Börü yeleklerimizi giyerek fakir fukaraya kurban eti dağıttık. Çalışmalarımız sırasında çok nadir kötü bakışlarla karşılaşsak da Diyarbakır genelinde olumlu bir izlenim edindik. Özellikle bayanlar ve yaşı ilerlemiş insanlar gözlerinin içi gülerek ve dua ederek bizleri karşılıyordu. Kardeşlerimiz HDP-PKK`nın kontrolünde bulunan ve güvenlik güçlerinin dahi gir(e)mediği yerlere çok rahatlıkla ulaşarak oradaki mazlum ve muhtaçlara da et ulaştırdılar. Kardeşlerimizin bu cesareti ve azmi İstanbul`dan farklı kesimlerden gelen Müslümanları da çok etkilemişti” şeklinde konuştu. 

YASİN ÖLMEDİ AKSİNE BİNLERCE YASİN DOĞDU

Yasin`in ölmediğini aksine binlerce Yasin gördüklerini aktaran Çınar, “Bizler geçtiğimiz Kurban bayramında Yasin Börü`yü şehit verdik ama bu bayramda sayısız Yasinleri görünce onun ölmediğini gördük. Ben 30 yıldan bu yanadır imamlık yapıyorum ve İsâmî hizmetlerde bulunuyorum. Orada yaşadığım duygular hayatım boyunca tattığım en güzel duygulardı. Heyet içinde bulunanlar da gelecek sene daha kalabalık bir şekilde buraya gelerek yine aynı organizasyonda bulunacaklarını ilettiler. İçinde bulunduğumuz zor günler, Müslümanlar olarak birlik içerisinde bulunmamız gerektiğini bir kez daha bizlere hissettirdi. Cemaatimizi, grubumuzu, STK`mızı, partimizi bir kenara bırakarak ittihad olmasa da ittifak noktaları üzerinde Müslümanlar olarak bir araya gelmemiz gerekiyor. Bu tür organizasyonlar da bu açıdan çok önemlidir. Bölgede birileri ısrarla elindeki silahı bırakmazken, birileri de karşısında ölüm olduğunu bilse dahi elindeki kurban etlerini fakir halka dağıtmakta ısrar ediyor. Hükümet ve yetkililer de maalesef halkın hizmeti için, mazlum ve mağdurlar için çalışan bu ikinci grubu yalnız bırakıyor, koru(ya)muyor” dedi.

“SEMBOL OLAN BU GÖREVİ HER ZAMAN ANMALIYIZ”

Şehitlerin bıraktığı görevi kendilerinin devraldığını belirten Recai Yurdan ise, “Yasin Börü ve arkadaşları kurban eti dağıtacakken, Allah`a kurban oldular, kalleşçe şehit edildiler. Bizler de onların bıraktığı görevi yapmalıyız. Sembol olan o görevi her zaman anmalıyız. Bunu önümüzdeki yıllarda daha da geliştirmeliyiz. Burada 80`li ve 90`lı yıllarımı hatırladım. O yıllarda yaşadığım atmosferi buldum, heyecanı yaşadım. Toplu kurban kesimine şahit olduk, o güzel insanları bir arada gördük.” dedi.

“YASİN BÖRÜ VE ARKADAŞLARININ ŞEHADETİ TÜM DÜNYADA SES GETİRDİ”

Kurban kampanyasına destek olmak amacıyla Şehit ve Tutuklu Aileleri Platformu adına kampanyaya destek veren Mavi Marmara Gazisi Zeki Kaya ise, şunları söyledi:
“Geçen sene yaşanan olaya kayıtsız kalmadığımızı göstermek ve şehitlerimizle kucaklaşmak için buradayız. Onların davalarını, mücadelelerini gönülden paylaşıyoruz. İslam ümmetinin medar-ı iftiharı olan şehitlerimizin, özelde Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadeti ve mazlumiyeti, tüm dünyada ses getirdi. Onların şehadetinin tüm Müslümanların kucaklaşmasına, doğu ve batı kardeşliğinin pekişmesine vesile olacağına inanıyoruz. Rabbim şehadetlerini mübarek eylesin.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir