• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, 7 Haziran seçimleri sonrasında oluşan siyasi istikrarsızlığın ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirtti. Son zamanlarda artan şiddet olaylarından dolayı huzur ortamının bozulduğunu vurgulayan Menevşe, bu sebeple yatırım ve istihdam gibi ekonominin birçok enstrümanında belirsizlik oluştuğunu söyledi.

Adana Ticaret Odası`nın Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı`nda konuşan ATO Başkanı Menevşe, Türkiye`de yaşanan istikrarsızlığın aynı oranda Adana`ya da yansıdığını ifade etti.

Önümüzdeki 1 Kasım seçimleri sonrası tüm siyasi partilerin huzurlu ve istikrarlı Türkiye için çaba göstermesi gerektiğine işaret eden Menevşe, Ülkenin bazı bölgelerinde saldırılar gerçekleşirken, diğer taraflarda bütün işlerin yolunda gitmesini bekleyemeyeceklerini söyledi.

“Zaten dünya genelinde bir ekonomik kriz ve daralma söz konusu.” diyen Menevşe, İş dünyası olarak bu genel krizden etkilenmemek için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Yaşanan gelişmelerin sanayici ve işadamlarını olumsuz etkilediğini ifade eden Menevşe, “Yerli sanayici ve işadamları olarak belirli dönemlerde ortaya çıkan krizler konusunda deneyimli olduğumuzdan bu süreci de bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Ancak işin bir de yabancı yatırımcı boyutu var. Bu şartlarda ne yabancı yatırımcıyı zorla tutabilirsiniz, ne de yenisini davet edebilirsiniz. Bu nedenle yaşanan olumsuzlukların sona erdirilebilmesi için hepimize önemli görevler düşüyor.” diye konuştu.

“Önümüzdeki yıl 2015`teki kayıplarımızı telafi etmek istiyoruz”

“Öncelikle 1 Kasım 2015 erken genel seçimini, bu istikrarsız dönemi sonlandırmak için hem milat hem de fırsat olarak görmeliyiz.” diyerek siyasi istikrarı önemsediklerini dile getiren Menevşe, “Seçim sonucunda TBMM`de temsil hakkı elde eden tüm siyasi partilerin, hangi tablo çıkarsa çıksın Türkiye`deki istikrar ortamının yeniden tesis edilmesi yönünde adım atarak, 2016 yılının 2015`teki kayıplarımızın telafi edilebileceği bir dönem olabilmesi için ortak akılda buluşmalarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)