• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
Yasin Börü Davası`na Adana`daki STK`lar da katılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yasin Börü ve arkadaşlarının geçen yıl Kurban Bayramı`nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP`liler tarafından katledildiklerini hatırlatan Adana`daki sivil toplum kuruluşları yetkilileri Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz'ün tüm ümmetin şehitleri olduğunu vurgulayarak, 5 Ekim`de Ankara`da başlayacak dava duruşmasına katılacaklarını belirttiler.

Adana Umut-Der Gıda Bankası Başkanı Abidin Serin, Türkiye`de vicdan sahibi olan tüm STK`ları 5 Ekim`de Ankara`da başlayacak dava duruşmasına müdahil olmaya çağırdı.

“Yasin`i katledenlerle siyonist katiller arasında ne fark var”

Yasin ve arkadaşlarını katledenlerin İslam ve insanlık düşmanı bir güruh olduğunu ifade eden Serin, Diyarbakır`da işlenen vahşete tüm dünyanın şahit olduğunu ancak bir süre görmezden gelindiğini söyledi. Serin, “Bu kardeşlerimiz Diyarbakır`da fakirlere kurban eti dağıtırken insanlık düşmanları tarafından şehit edildiler. Gazze`ye yardım malzemesi götürürken Mavi Marmara Gemisi`nde şehit edilenler de siyonist askerler tarafından şehit edilmişlerdi. Yasin ve arkadaşlarının katledenlerle, siyonist katillerin arasında hiçbir fark yok.” dedi.

Türkiye tarihinde benzeri bulunmayan bir vahşetin 6-7 Ekim Olayları`nda yaşandığına dikkat çeken Serin; Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz'ü katledenlerin insan denilemeyecek mahlûklar olduğunu söyledi.

“Medya günlerce vahşeti görmek istemedi”

6-7 Ekim`de yaşananlar ile sokakların kaosa teslim edildiğini vurgulayan Serin, sözlerine şöyle devam etti: “Kurban eti dağıtırken saldırıya uğradıklarında olayları önlemesi gereken polis ortada yoktu, aslında devlet ve hükümet de ortada yoktu. Bu gençler vahşi bir şekilde katledildiler, aradan 6 gün geçmesine rağmen olay tam olarak kamuoyu gündemine taşınmadı, ta ki zamanın başbakanı olaydan bahsedene kadar. Ancak ondan sonra bir kısım medya vahşeti gördü.”

“Geçmişte STK`lara yüzlerce saldırı oldu bu da görmezden gelindi”

Bölgede son 10 yılda İslami STK`lar ve dindar kimliğiyle öne çıkan kişileri hedef alan yüzlerce saldırı olmasına rağmen bunun hükümet ve medya tarafından görülmediğini belirten Serin, “Bu saldırıların bazılarında şehit olanlar, yaralananlar oldu. Evleri, işyerleri ve araçları yakılanlar oldu. Tarafımızdan çeşitli vesilelerle bu yaşananlar Hükümete bildirildiği halde yetkililer tarafından gerekli adımlar atılmadı. Ne zaman ki bu saldırıların hedefi polis ve asker oldu, Hükümet o zaman devreye girdi.” diyerek sitem etti.

Hükümetin halkı koruması gerektiğinin altını çizen Serin, “Devlet; halkın can, mal, din, akıl ve nesil emniyetini sağlamakla mükelleftir. Burada sivil ve resmi ayırımı kesinlikle olmamalı. Bir askerin bir polisin hayat emniyeti neyse halkın hayatının da aynı şekilde önemsenmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Kardeşlik hukukuna riayet edelim”

Mustazaflar Cemiyeti Adana Şube Başkanı İsa Emre de Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı Ankara`daki duruşmanın takipçisi olacaklarını belirtti. Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz'ün Kurban Bayramı`nda fakirlere et ulaştırırken katledildiklerinin altını çizen Emre, cinayeti işleyenlerin insanlıktan uzak, vahşi hislerle bu cinayeti işledikleri için en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

Türkiye`deki sivil toplum kuruluşlarının ve vicdan sahiplerinin de 5 Ekim`deki duruşmaya müdahil olmasını isteyen Emre, bu şekilde insanlık onuruna sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. (Ayhan Kaya-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir