• DOLAR 32.33
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2301.135
  • ...
Abonesiz trafolar toplatılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde Şanlıurfa genelinde birçok abonesiz trafo tespit eden DEDAŞ il Koordinatörlüğü, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Özel trafoların haricindeki, trafo ve elektrik hattı tesis etme işinin DEDAŞ`a ait olduğunun altı özellikle çizilen açıklamada, yeni bir tesis veya kullanım yeri için dağıtım sistemine bağlanmak suretiyle elektrik enerjisi temin etmek isteyenlerin şirkete başvuruda bulunmaları gerektiği belirtildi.

Açıklamada, ekipler tarafından tespit edilen abonesiz trafoların toplanmaya başlatıldığı, abonesiz trafolar aracılığı enerji kullananlar hakkında ise yasal işlem başlatılacağına dikkat çekildi.

Çeşitli dönemlerde meydana gelen kazaların birçoğunun, projesiz ve abonesiz trafo kullanımından kaynaklandığına da yer verilen DEDAŞ açıklamasında, trafo abonelerinin yerine getirmesi gereken bazı yasal mevzuatların olduğu, ileride istenmeyen kazaların yaşanmaması için EPDK tarafından belirlenen kurallara uyulması gerektiği belirtildi.

DEDAŞ açıklamanın son kısmında ise bu kapsamda ihtiyaç olan yerlerde enerji nakil hatları, yer altı elektrik şebekesi, aydınlatma tesisleri, trafo merkezleri yapıldığı belirtilerek şöyle denildi: “Bu yatırımların projelendirilmesi ve proje doğrultusunda tesisinin yapılarak müşterilerimizin hizmetine sunulmasını sağlamak esastır. Ayrıca yeni inşa edilen binaların elektrik taleplerinin karşılanması ile yetersiz trafoların güçlerinin yükseltilmesi ve ilave şebeke yapılması da görevlerimiz arasında önemli yer tutmaktadır.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir