• DOLAR 32.557
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2428.535
  • ...
Akçakalelilerden öğretmen açığına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özellikle sosyal ve ekonomik sebeplerle öğretmen göçünün sık yaşandığı ilçelerin başında gelen Akçakale`de, öğrenci velileri hem ücretli öğretmenliğe hem de ücretli öğretmenlerin geç atanmasına tepki gösterdi.

Ücretli öğretmenlerin atandığı ama hala iş başı yapmadığı ilçede birçok okulda öğretmen olmadığı için öğrencilerin çoğunun eve gönderildiği iddia edildi.

Söz konusu durum için müdür ile görüştüğünü aynı konudan okul müdürünün de mustarip olduğunu belirten öğrenci velisi İ.Y. şöyle konuştu: “ Benim çocuklarım Atatürk İlkokuluna gidiyor. Bu okulda şu anda 1 ve 2. sınıflar okula alındı ama 3. ve 4. sınıflar ise bu hafta eve gönderildi. Fakat okula alınan 1.ve 2. sınıflara da okulda görev yapan sadece bir öğretmen bakıyor. Okul yönetimine durumu sordum. Müdür bana ‘12 tane ücretli öğretmen gelecek kadrolu öğretmenlerden kimse burayı istemiyor biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz.”

Ücretli öğretmenliğe tepki gösteren öğrenci velisi İ.S. “Ücretli öğretmenlik sistemi her yerde olduğu için çocuğumu başka okula göndermenin bir faydası olmuyor. Bu sistemin sonlandırılmasını ve boş kadrolara öğretmen atamasının yapılmasını istiyoruz. Bu sistemle başarılı olan çocuklarımızın da başarı seviyesi düşüyor.” dedi.

Öğrencilerin eğitiminde ücretli öğretmenliğin sağlıklı olmadığını belirten İ.Ö ise eğitimde başarı isteniyorsa devletin işinin ehli olan öğretmenlerin atamasını gerçekleştirmesi gerektiğini ifade etti. (Osman Gülebak - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir