• DOLAR 32.575
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2426.626
  • ...
Gaziantep`te TCDD lojmanlarının yeri çok amaçlı kültür merkezi olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile mülkiyeti TCDD`ye ait olan 29 bin 717 metre karelik 3 adet arsayı kiralayan Büyükşehir Belediyesi, buraya çok amaçlı kültür merkezi ve park olarak kullanmayı planlıyor.

Yapılar ve koruma alanındaki her türlü uygulama için Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu`ndan görüş, izin ve onay alan Büyükşehir Belediyesi, TCDD yetkilileri ile anlaşma protokolü imzaladı.

İlk etapta 5 yıllığına kiralanan arsa üzerinde çok amaçlı park ve eğitim amaçlı binaların olacağı belirtildi. Planlama alanı içindeki sit sınırı içinde kalan alan ve tescili yapıların müze, gençlik merkezi, tiyatro, kültür merkezi, belediye hizmet birimleri, konferans salonu, çok amaçlı tesislerin yer alacağı açıklandı.

Engelliler için gerekli düzenlemeler yapılacak

Planlama sınırları içinde, konut amaçlı yapılarda her bağımsız bölüm için 2 araçlık, ticaret amaçlı yapılarda her 50 metrekarelik kullanım alanı için 2 araçlık açık ya da kapalı otoparkın parsel sınırları içerisinde düzenlenmesi olacağı kaydedildi.

Otopark amaçlı düzenlenmiş mekânlar başka amaçla kullanılmayacağı ve otoparkın müşterek kullanım alanı olarak oluşturulması zorunlu olacağı ifade edildi. Planlama alanındaki uygulamalarda deprem, otopark, yangın, sığınak yönetmeliği hükümlerine uyulacak. Tüm alanlarda iç ve dış mekânlarda projelendirme ve uygulama aşamasında engelliler için gerekli düzenlemelerin de yapılacağı belirtildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir