• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.667
  • ...
'Mevsimlik işçiler düzenli bir eğitim alamıyor'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni eğitim-öğretim yılıyla ilgili açıklamalarda bulunan Hilvan Eğitim-Bir-Sen Başkanı Mehmet Altun,  mevsimlik işçilerin düzenli bir eğitim alamadığını ifade etti.

Konuyla ilgili görüşlerini İLKHA’ya anlatan Altun, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğretmen ve öğrencilere hayırlara vesile olmasını diledi.

en büyük sıkıntılarının mevsimlik işçilerin düzenli eğitim alamaması olduğunu ifade eden Altun, “İlçemizde okul dönüşümlerinin tamamlanması ve son öğretmen atamasıyla derslik ve öğretmen konusunda ciddi anlamda problem kalmamıştır. İlçemizin ve bölgemizin en büyük sıkıntısı yurdun değişik bölgelerinde mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan ailelerin çocuklarının zamanında okula gidememesi sorunudur.” dedi.

Her yıl Nisan ayının ortalarında çalışmak için göç eden ailelerin çocuklarını okuldan aldığını dile getiren Altun, Ekim ayının sonlarına kadar bu çocukların eğitim ve öğretimden uzak kaldığını belirtti.

“Karma eğitimden vazgeçilmelidir”

Karma eğitimden vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Altun, “Eğitim-Bir-Sen olarak ilçemizde ve tüm Türkiye’de özellikle ergenlik döneminde olan gençlerin yoğunlukta bulunduğu ortaokul ve liselerde karma eğitim dayatmasının sona erdirilmesini, karma okulların yanında kız ve erkek okulların yaygınlaştırılması, ilkokul ve okul öncesi okullarında değerler eğitimin arttırılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Altun, devlet memurlarına dayatılan kılık kıyafet yönetmeliğinin iptal edilerek serbest kıyafet uygulamasına geçilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Son dönemlerde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yaşanan olaylara da değinen Altun, olayların yaşandığı yerlerde eğitim ve öğretimin olumsuz yönde etkilenmemesi için güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiğini vurguladı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir