• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siverekli peynircilerden 'ambalajlı peynir'e tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı düzenlemeyle 8 Şubat 2015’te Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğe göre, peynir ambalajsız satılamayacak. Siverekli peynir satıcılarından ise bu uygulamaya tepki gösterdi.

Siverek Kasaplar Çarşısında peynir satışı yapan Celal Yarış, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yeni peynir uygulamasına tepki göstererek, “Müşteriler peyniri alacakları zaman en başta tadarak ve koklayarak peyniri test ediyorlar. Tadı ve kokusunu beğendikleri zaman peyniri alıyorlar. Peynir ambalajlı olsa müşteri tadına ve kokusuna nasıl bakacak. Ayrıca ambalajlı peynirler mandıra peyniri olarak düşünüldüğünden kimse ambalajlı peynir almak istemez. Bizim sattığımız peynirler Karacadağ bölgesinin peyniridir, her gün minibüslerle bize gelir, bizde hijyen kurallarına riayet ederek satarız.” dedi.

Siverek peynirinin kendine has tadı olduğunu belirten Yarış, “Siverek peynirinden yağ alınmadığı için peynirimiz çok lezzetli olur. Bizde her yıl binlerce teneke peyniri batı illerine gönderiyoruz. Yeni uygulama ile birlikte peynir satışlarının düşeceğini tahmin ediyoruz.” diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı yeni uygulama, 2016 Ocak ayından itibaren yürürlüğe girecek. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir