• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünce Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bin 400 kişinin istihdam edileceğini açıkladı.

“Çevre temizliği”, “Kamusal altyapının yenilenmesi” ve “Okulların sınıf ve çevre temizliği” konularında; Adıyaman Belediyesi, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe ve Belde Belediyeleri ile imzalanan protokollerle toplam 25 adet proje kapsamında 2015-2016 yeni eğitim, öğretim yılında bin 400 kişinin istihdam edileceğini açıklandı.

Personellerin 15 Ekim 2015 tarihinden 15 Haziran 2016 tarihine kadar istihdam edileceğini açıklayan Vali Mahmut Demirtaş, “Toplum Yararına Çalışma programı kapsamında başvurular 28 Eylül 2015 Pazartesi günü itibari ile başlayıp 07 Ekim 2015 Çarşamba gününe kadar sürecektir.” dedi.

Projeler kapsamında istihdam edilmek isteyenlerin, Çalışma ve İş Kurumu İl ilçe ve belde Müdürlükleri ve Hizmet Noktalarına başvurabilecekleri gibi ayrıca internet üzerinden www.iskur.gov.tr adresinden de belirtilen tarihler arasında bireysel başvuru yapılabileceği belirtildi.

Türkiye  İş Kurumu Genel Müdürlüğünce yapılan mevzuat değişikliği gereğince, istihdamında güçlük çekilen gruplara öncelik verileceğini kaydeden Vali Demirtaş, “Kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, Engelliler, Eski hükümlüler, Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar; ‘Birinci Liste’, bunların dışında kalanlar ise ‘İkinci Liste’ olacak şekilde tasnif edilecek ve katılımcılar öncelikle ‘Birinci Liste’den seçilecektir.”  dedi.