• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ağrı Valisi okul temel atma törenine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hürriyet Mahallesi'ndeki 12 derslikli Cumhuriyet İlkokulunun temel atma törenine katılan Ağrı Valisi Musa Işın, yetişmiş insan kaynağı bulunmayan toplumların yükselmesinin ve refaha kavuşmasının mümkün olmadığına dikkat çekti.

Vali  Işın, Ağrı da eğitim alanında ciddi bir yatırımın yapıldığını hatırlatarak  eğitim alanında 42 bina inşaatının sürdüğünü belirtti.

Yatırımların lise, özel lise, ilköğretim ve meslek eğitimi gibi çeşitli alanlarda sürdürüldüğünü belirten Işın, "42 eğitim kurumunun inşaatı devam etmekte. Bu okullar bittiği takdirde Ağrı'da derslik başına 24 öğrenci düşecektir. Bugün Batı'nın hangi iline giderseniz gidin, İstanbul dahil olmak üzere, hiçbir ilde derslik başına öğrenci sayısını 30'un altında bulamazsınız." Şeklinde konuştu.

Vali Işın, anne ve babaların çocuklarına sahip çıkması, kötü alışkanlıklar, yanlış yol ve kişilerden uzak tutması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Anne ve babaların çocuklarını maddi ve manevi bilgilerle mücehhez hale getirmesi lazım. Lütfen çocuklarınızı başkaları için yetiştirmeyin. Siz çocuk daha küçükken üzerine titriyorsunuz. Aman bir zarar görmesin, düşmesin, bir tarafı kırılmasın. Çocuklarınızın eğitimi, sağlığı için her türlü fedakarlığı yapıyorken, onları 20 yaşına getirdiğinizde kötü insanlara teslim etmeyin. Yanlış insanlara teslim etmeyin. Biz insanları yaşatmak üzere varız. Yok etmek üzere değil. Dolayısıyla siz de çocuklarınızı başkalarına yem yapmayın. Çocuklarınızı başkalarının kötü emellerine alet etmeyin. Bakın, bütün bunların tamamen sonu çıkmaz sokaktır. Onları asla maceralara kapılacak her türlü fitne, fesattan ve kötü niyetlerden uzak tutmak için her türlü gayreti gösterelim."

Törene Vali Yardımcısı Sedat İnci, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, STK temsilcileri, kurum amirleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.  ( Ömer Adıgüzel - İLKHA )













Bu haberler de ilginizi çekebilir