• DOLAR 32.602
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2489.266
  • ...
Bu bayram kapıları Yasin Börü`ler çaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısı üzerine Kobane bahanesiyle sokağa dökülenler tarafından muhtaçlara kurban eti dağıtırken vahşice katledilen 16 yaşındaki Yasin Börü, bu Kurban Bayramında da unutulmadı. Umut Kervanı Yardım Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen 'Yasin Börü'nün Ulaştıramadığı Kurban Etini Sizler Ulaştırın' kampanyasına Türkiye'nin dört bir yanından destek yağdı. Birçok şehirde gençler, üzerlerinde 'Ben Yasin Börü Size Kurban Eti Getirdim' yazan tişörtlerle kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi.

"Yasin Börü çağrısı bağışları üçe katladı"
'Yasin Börü'nün Ulaştıramadığı Kurban Etini Sizler Ulaştırın' kampanyası hakkında bilgisine başvurduğumuz kampanyaya öncülük eden Umut Kervanı Yardım Platformu'nun Koordinatörü Fikret Karavil, Türkiye genelinde 78 kuruluşun platforma üye olduğunu ve tümünün bu kampanyaya destek verdiğini belirtti. 5 yıldan fazladır yardım çalışmaları organize eden platformun bu yılki Yasin Börü çağrısına, birçok farklı STK'dan destek gelmiş durumda. “Biz Türkiye'de faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlara Yasin Börü için düzenlediğimiz kampanyaya isterlerse Diyarbakır'a gelerek isterlerse kendi bölgelerinde destek olmaları çağrısında bulunduk" açıklamasında bulunan Fikret Karavil, bu yıl düzenlenen organizasyona katılımın önceki yıllara göre üç katına çıktığını vurguladı.

Yarım kalan emanetler teslim edildi...
'Yasin Börü'nün yerine kurban eti dağıtmaya var mısınız?' çağrısına cevap veren birçok STK, özellikle doğu bölgelerinde binlerce aileye et dağıtımı gerçekleştirdi. Muhtaç ailelere dağıtılmak üzere ellerinde et dolu poşetlerle yola çıkan ancak dağıtımını bitiremeden öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in emanetleri böylece teslim edilmiş oldu.

Binlerce aileye Yasin'in adıyla ulaşıldı
Umut Kervanı Platformu üyesi Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, 10 büyükbaş ile 25 küçükbaş kurbanlığı Yasin Börü adına 800 muhtaç aileye ulaştıracak. Platform üyesi Gaziantep Umut Der ise bin aileye Yasin Börü adına et dağıtacağını duyurdu. Batman Umut-Der Gıda Bankası da aynı kampanya dahilinde 4 bin aileye ulaşacak.

Bingöl Merhamet Eli Derneği, Nusaybin Düşünce-Der, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten Rahmet Gıda Bankası gibi birçok yardımlaşma derneğinin destek verdiği organizasyon dahilinde Recep Tayyip Erdoğan Vakfı üyeleri de üzerlerindeki Yasin Börü tişörtleriyle İstanbul Ümraniye'de dağıtım gerçekleştirdi. Kampanyaya şehit ailelerinin de destek verdiği belirtildi.

(Nuriye Çakmak - Yeni Şafak)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir