• DOLAR 32.59
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2494.421
  • ...
`Bu savaş olmasaydı bayramı kendi ülkemizde geçirirdik`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de 5 yıldır devam eden iç savaştan dolayı Gaziantep başta olmak üzere Türkiye`nin çeşitli İllerine yerleşen Suriyeliler, bayramları kendi ülkelerinden uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşarken, ülkelerindeki iç savaşın bir an önce bitip bayramları kendi ülkelerinde geçirmek istiyor.

Yaklaşık 2 yıldır ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep`e sığınan Suriyeliler, kendi imkânlarıyla tuttukları kiralık olan derme çatma evlerde yaşam mücadelesi veriyor. Kimi Suriyeliler, ellerinde olan meslekler sayesinde ihtiyaçlarını çalışarak geçinirken kimileri de hayır kurumlarının yardımları sayesinde hayata tutunabiliyor.

Suriyeliler, yaşadıkları bu zorluklarla birlikte bir bayramı daha memleketlerinden ve sevenlerinden uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşarken, bayramların Allah`ın (cc) Müslümanlara bir hediyesi olduğundan dolayı her şeye rağmen bayramı idrak etmeye çalıştıklarını dile getiriyorlar.

Tek isteklerinin ülkelerindeki savaşın bir an önce sona ermesi olduğunu dile getiren Suriyeliler, önceden olduğu gibi bayramları kendi ülkelerinde geçirecekleri günleri özlemle beklediklerini söylüyorlar.

Suriye`nin Halep kentinden 2 kızı, 1 oğlu ve 11 torunu ile yaklaşık 2 yıl önce Gaziantep`e yerleşen Yasin Ahmed, ‘Bu savaş olmasaydı bayramı kendi ülkemizde geçirirdik` sözleri ile memleketine olan özlemini dile getiriyor.

Yaklaşık 2 yıl önce Gaziantep`e gelerek kiraladığı derme çatma bir eve yerleşen Ahmed, bir an önce ülkelerindeki iç savaşın sona ermesini istediklerini belirterek duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlattı.

Suriye`deki iç savaştan dolayı bir buçuk yıl önce çocukları ve torunları ile beraber Gaziantep`e gelerek yerleştiklerini belirten Ahmed, “ Suriye`de 4 yıldır devam eden iç savaştan dolayı bayramları kendi ülkemizden uzak geçiriyoruz. Bu savaş olmasaydı bayramı kendi ülkemizde geçirirdik. Akrabalarımız ve kardeşlerimiz ile bayramı yaşardık. Ancak şimdilik buradayız. Görmüş olduğunuz gibi bu küçük evde 3 aile beraber yaşıyoruz.” dedi.

Suriye`deki iç savaşın bir an önce bitmesini istediklerini belirten Ahmed, son günlerde gündeme gelen Suriyelilere karşı tepkileri de değerlendirdi.

“Burada komşularımız ile aramız çok iyi. Bize iyi davranıyorlar, bize yardımcı oluyorlar. Çocuklarımda çalışıyor. Geçimimizi bir şekilde sağlıyoruz. Tabi ülkemizde olsaydık daha iyi olurdu. Fakat maalesef ülkemizdeki iç savaş halen devam ediyor. Bir an önce bu savaşın bitmesini ve ülkemize dönmeyi umuyoruz. ”ifadelerini kullandı.

Suriye`deki bayramlar çok güzeldi!

Yasin Ahmed`in 11 yaşındaki torunu Beğen Ahmed ise Suriye`deki bayramlarının daha güzel geçtiğini belirterek,  “Bayramı Suriye`de geçirmek istiyoruz. Suriye`ye dönmek istiyorum. Suriye`de okula giderdim. Bayramda arkadaşlarımla oyun oynar akrabalarımızı gezerdik. Bayram kendi ülkemizde daha güzeldi. Onun için bir an önce kendi ülkemize gitmek istiyoruz.” dedi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir