• DOLAR 32.482
  • EURO 34.945
  • ALTIN 2436.547
  • ...
Gürbüz İrşad Der Hz İbrahim`i anma etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz beldesinde yürüttüğü hayır faaliyetleri ve ilmi çalışmalarıyla tanınan Hani İrşad-Der Hz. İbrahim`i anma ve anlama etkinliği düzenledi.

Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderlerinden Molla Muzaffer Karavil, Hz. İbrahim`in Tevhid mücadelesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Hafız Abdullah Göğercin tarafından okunan Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Kur`an tilavetinin ardından Hani İrşad-Der başkanı Molla Muzaffer Karavil`in yaptığı açılış konuşması ile devam etti.

‘`Ey ağabeyler! İbrahim`i teslimiyeti kuşanın”

Hz. İbrahim`in Tevhid mücadelesinde sergilediği teslimiyeti ve tevekkülünün her bir Müslüman için esas alınacak bir mihenk taşı olduğunu belirten Molla Karavil, Hz. İbrahim gibi bir babanın oğlu olan Hz. İsmail`in teslimiyetinin ise ve annesi Hz. Hacer`in fedakârlığını her bir Müslümanın mutlak anlamda anlaması gerektiğini söyledi.

Molla Karavil, ‘` Ey ağabeyler! Sizler İbrahim`i teslimiyeti kuşanın. Ey gençler! Sizler de İsmail`i teslimiyete sahip olmaya gayret gösterin. Ey bacılarım! Sizler de Hacer annemizin fedakârlık ve ihlasına sahip olan dava kadını olmalısınız ki dava başarıya ulaşsın.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından İrşad Mevlit Ekibi mevlit okudu. Grup Vuslat sanatçılarından Özcan ve Davut`un seslendirdiği ilahiler programa katılanlara coşkulu anlar yaşattı.

“Bizler de bu gün çağdaş nemrutlara karşı birer İbrahim olmalıyız”

İlahilerin ardından bölgenin kanaat önderlerinden Molla Mustafa Durgun`da günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

“Müslümanlar olarak Hz. İbrahim`in hayatından dersler çıkarmalıyız” diyen Molla Durgun,  sözlerine şöyle devam etti:

“Allah (cc) Hz. İbrahim`i dost edinmiştir. Çünkü İbrahim (as) Allaha gönülden bağlı idi. Allah`ın her bir emrini tereddütsüz yerine getiriyordu. En ağır imtihanları bile Allah`ın (cc) inayeti ile rahatça geçiyordu. Nemrut onu ateşe atarken bile O ‘`Hasbunallahu ve ni`mel vekil (Allah bana yeter O ne güzel vekildir) diyordu. O halde; bizler de bu gün çağdaş nemrutlara karşı birer İbrahim olmalıyız.”

Program İrşad ilahi grubunun okuduğu ilahi ve şiir dinletisinden sonra Gürbüz İrşad-der Başkanı Nihat Çam hocanın okuduğu dua ile son buldu. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir