• DOLAR 32.328
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2300.783
  • ...
Erdoğan ve Putin`in gündemi Suriye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba günü Moskova'yı ziyaret edecek. Erdoğan`ın Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye meselesi başta olmak üzere bölgesel konular da ele alınacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile de Moskova'da görüşecek. Ayrıca Erdoğan, Rusya ziyareti sırasında Moskova Merkez Camii'nin açılışını da gerçekleştirecek.

Esed`e destek tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Eylül Çarşamba günü yaptığı konuşmasında Esed rejimine askeri desteğinden dolayı Moskova yönetimini eleştirmişti. Erdoğan, "Bakın hâlâ bazı ülkeler uçaklar gönderiyor Suriye`ye. Ama Tayyip Erdoğan bunu söylediği zaman Türkiye`nin büyükelçisi çağrılıyor. Bunu söyleyen sizin yetkilileriniz" demişti.

‘Rusya, Suriye`de hava üssü kuruyor` iddiası

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis, basın toplantısında Rusya`nın Suriye`de gelişmiş bir hava üssü kuruyor olabileceğini söylemişti. Davis, “Bazı insan ve araç gereç hareketliliğini tespit ettik. Bu hareketlilik, Rusya`nın Lazkiye`de rejime ait bir hava üssünü kullanmaya başlayacağına işaret ediyor" demişti.

‘İstenmeyen olaylar yaşanmasın`

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise hem ABD`nin hem de Rusya`nın Suriye`de askeri faaliyet yürüttüğünü hatırlatarak, ‘istenmeyen olaylar` yaşanmaması için Suriye sahasında Rus ordusu ile Pentagon arasında bir koordinasyon gerektiğini söylemişti.

Kaynak: Al Jazeer, Reuters, AFP

Bu haberler de ilginizi çekebilir